BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir ülkeden daha Ukrayna'ya teçhizat yardımı----

Bir ülkeden daha Ukrayna'ya teçhizat yardımı

Bir ülkeden daha Ukrayna'ya teçhizat yardımı
21 Mart 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda, Ukrayna'ya 5 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 3,45 milyon Amerikan doları) değerinde ölümcül olmayan askeri malzeme desteği yapacak.


Başbakanlığın resmi internet sitesinden yazılı açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, hafta sonunda Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ile yaptığı telefon görüşmesinde gelen talep üzerine Ukrayna’ya 5 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 3,45 milyon Amerikan doları) değerinde öldürücü olmayan çeşitli askeri malzemelerinden oluşan bir dizi savunma teçhizatı sağlayacaklarını bildirdi.

Ardern, NATO'ya yönlendirilecek yardım malzemeleri arasında yakıt, kask, çelik yelek, kamuflaj yelekleri, iletişim ve askeri ilk yardım çantalarının bulunduğunu belirtti.

Başbakan Shmyhal ile yaptıkları görüşmede, Yeni Zelanda'nın verdiği desteğin süreceğini söylediğini aktaran Ardern, "Ukrayna'yı desteklemek için koordineli küresel çabada üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu destek, Ukrayna hükümetinden gelen özel taleplere cevap niteliğinde ve çatışmadakiler için en stratejik öneme sahip olduğu belirlenen malzemelere odaklanıyor" dedi. 

Toplam 10 milyon Yeni Zelanda doları değerinde yardım

Yeni Zelanda, daha önce Ukrayna’ya 5 milyon Yeni Zelanda doları tutarında insani yardımda bulunacağını açıklamıştı. Bugün açıklanan destekle birlikte Yeni Zelanda'nın Ukrayna’ya sağladığı toplam yardım miktarı 10 milyon Yeni Zelanda dolarına (Yaklaşık 7,6 milyon Amerikan doları) çıktı.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar

Yeni Zelanda, Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımlar kapsamında 364 siyasi ve askeri kişiyi seyahat yasağı listesine aldı. Varlıkların dondurulması da dahil olmak üzere, Ruslara ait deniz taşıtlarının ve uçakların Yeni Zelanda sınırlarına girmesinin yasaklanmasının yanı sıra yaptırım listesinde çok sayıda sivil isim ve kuruluş bulunuyor.

Yeni Zelanda'da büyüme beklentilerin altında kaldı

Yeni Zelanda’da terör gazisi Türk'ün "barış yürüyüşü" amacına ulaştı

Yeni Zelanda'da konut fiyatları arttı

Yeni Zelanda’da Kovid'den bir günde ilk kez 7 kişi öldü

Yeni Zelanda'dan yaptırım hamlesi: Yasa çıkartacak

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaşırtıcı değil21 Mart 2022 09:19

    Bir commonwealth ülkesi olduğu için İngiltere'nin politik duruşuna uygun davranmaları zaten beklenen bir durumdu.