BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda'dan yaptırım hamlesi: Yasa çıkartacak----

Yeni Zelanda'dan yaptırım hamlesi: Yasa çıkartacak

Yeni Zelanda'dan yaptırım hamlesi: Yasa çıkartacak
07 Mart 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Rusya'ya karşı yaptırımların uygulanmasına imkan verecek yeni bir yasa tasarısının derhal meclisten geçirileceğini duyurdu.

Yeni Zelanda’daki mevcut yasalar, Birleşmiş Milletler (BM) kararı olmaksızın herhangi bir ülkeye yaptırım uygulanmasına izin vermiyor. Rusya'nın BM kararlarını veto etmesinden dolayı Başbakan Ardern liderliğindeki İşçi Partisi hükümeti, Ukrayna’daki savaşa özel olarak ‘‘Rusya Yaptırımlar Yasası’’ adındaki tasarıyı 9 Mart Çarşamba günü meclise sunmaya hazırlanıyor.

Tasarının tüm partilerdeki milletvekillerinin desteğiyle aynı gün meclisten geçeğine inandığını belirten Ardern, "Bu nitelikte bir yasa tasarısı hiçbir zaman parlamentomuzun önüne getirilmedi ancak Rusya'nın yaptırımları BM aracılığıyla veto etmesi göz önüne alındığında bu çok önemli" dedi.

Rusya, Yeni Zelanda sularına ve hava sahasına giremeyecek

Yeni yasa tasarısının meclisten geçmesiyle oligarklar da dahil olmak üzere Rusya'daki savaşla bağlantılı kişilerin, şirketlerin ve varlıkların hedef alınmasına izin verileceğini aktaran Ardern, süper yatların, gemilerin ve uçakların Yeni Zelanda sularına veya hava sahasına girmesinin de yasaklanacağını söyledi.

Belarus'a da uygulanacak

Ardern, "Tasarı, Belarus gibi Rusya'nın yasa dışı eylemleriyle suç ortaklığı yapan diğer devletlere karşı yaptırım uygulanmasına da izin veriyor" dedi.

Halihazırda Yeni Zelanda'ya çok az miktarda Rus parası yatırıldığını vurgulayan Ardern, tasarının yasalaşmasıyla Rus oligarklarının başka yerlerdeki yaptırımlardan kurtulmak için Yeni Zelanda’yı arka kapı olarak görmeye başlamasının önüne geçileceğini belirtti.

Seyahat yasağı da yolda

Bu arada, Rusya Yaptırımlar Yasası ile Ukrayna’ya karşı yapılan savaşta rolleri bulunduğu belirlenen başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere 100'den fazla kişinin Yeni Zelanda'ya seyahat etmesi yasaklanacak.

İsrail'den Rus milyarderlere yaptırım kararı

 

Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir

 

Avrupa Birliği, Rusya yaptırımlarını genişletiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)