BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir paket sigaraya 5 lideri ispiyonladı----

Bir paket sigaraya 5 lideri ispiyonladı

Bir paket sigaraya 5 lideri ispiyonladı
10 Nisan 2023 - 10:25 www.finansgundem.com

Filistinli Galit, İsraillilerden aldığı 140 dolar ve bir paket sigara karşılığında ‘Aslanlar İni’nden 5 lideri ispiyonladı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın Nablus şehrinden Aslanlar İni’ isimli Filistinli grup, liderlerinin öldürülmesine sebep olan Filistinli Züheyr el-Galit’i (23 yaşında) infaz etti.

Züheyr el-Galit’in kanlar içinde cesedi Nablus’a bağlı Eski Şehir bölgesinde bulunduktan kısa bir süre sonra, sosyal medyada gencin bir itiraf videosu paylaşıldı.

Videoya göre, genç İsrail için çalışan bir muhbir olduğunu, bazı kişileri izlediğini, raporladığını ve Nablus’taki ‘Aslanlar İni’ isimli Filistinli silahlı bir grubun 5 liderinin öldürülmesine sebep olduğunu itiraf etti.

Söz konusu grup da, ‘haini’ sorguya çekip, infaz ettiklerini duyurdu.

Güvenlik prosedürlerini tamamladıktan sonra gereken her şeyi kamuoyuna açıklayacağını bildiren Aslanlar İni grubu, “Dinini, vicdanını, namusunu, vatanını satan her hainine sesleniyoruz; Sizin işleriniz açığa çıkmış, ayıbınız ortaya çıkmıştır. Nerede olursanız olun sizi takip ediyoruz ve kimse sizi koruyamaz” diye ekledi.

Şarkul Avsat'ın haberine göre ‘hainliği’ ortaya çıkınca ailesi tarafından Galit, söz konusu videosunda İsrail ile olan ilişkisinden bahsederek, grubun kurucuları Muhammed El-Azizi, Abbud Sobh, Adham Şishani, Muhammad Dakhil ve Eşref Mubslat’ın öldürülmesinde suç ortaklığını ve gözlemciliğini itiraf etti.

Galit videosunda ayrıca şunları söyledi;

“Havvara Kampı’nda istihbaratla görüşmemi istediler ve orada bana ilk görevi atayan memur Enver ile tanıştım. Benden Çeçenlerin ve yanındakilerin hareketlerini izlememi istedi. Onu bir kereden fazla gördüm, sonuncusu Ulu Camii’nin yanındaydı ve memur Enver bunun için beni sigaralarla ödüllendirdi. Bir süre sonra memur Enver bana ikinci bir görev verdi. Azizi’nin Yasmina mahallesindeki evini ve güvenlik kameralarını izledim. Bu görevi iki hafta boyunca birkaç kez yaptım. Ondan sonra ikinci bir kişi beni aradı ve İsrail’de çalışmak için gitmemi istedi. Ancak beni Havvara Kampı’na götürdü. Orada bana Azizi ve Sobh’a suikast amaçlı bir operasyon yapılacağını söylediler. Bana Özel Kuvvetler üniforması giydirdiler ve frigorifik bir kamyonla Yasmina mahallesinin dış mahallelerine sızan güçle birlikte götürdüler. Yasmina mahallesine vardığımızda, görevim Azizi’nin içinde birkaç grup üyesinin de bulunduğu evini bulmaktı. Daha sonra çatışmalar sona erene kadar askeri araca geri götürüldüm ve ardından gençlerin kimliğini belirlemek için yine eve götürüldüm.”

İtiraflarına göre, askerler Galit’ten evi aramasını ve ölenlerin kimliklerini doğrulamasını istedi.

Üç gencin öldürülmesine katkıda bulunduktan sonra, ona 500 şekel (140 dolar) ödül ve bir paket sigara verdiler.

İsrail 8 Şubat 2022’de düzenlenen suikast operasyonunda Azizi’nin yanı sıra davetsiz misafir Şişhani ve ve Mobslat’ı öldürüldü.

Sobh ve Dakhil, aynı yıl 24 Temmuz’da birkaç saat süren silahlı çatışmanın ardından öldürüldü.

Galit’in itirafları, Filistinlilerin yaygın öfkesini çekti. Ancak yine de kimse şok olmadı, çünkü bu Filistinli grupların İsrail ile işbirliği yapanları bulup infaz ettikleri ilk vaka değil.

Ancak bu, ikinci El Aksa İntifadası’nın, yıllar önce silahlı kişilerin işbirlikçileri ortadan kaldırmayı üstlenmeleriyle sona ermesinden bu yana Batı Şeria’daki ilk vaka.

Filistin Otoritesi, bu olayı, suçlamaları ne olursa olsun Hamas üyeleri ve vatandaşların infazını, devlet başkanı tarafından onaylanması gerektiğini şart koşan Filistin yasalarının ihlali olarak değerlendirdi.

Filistin Temel Kanunu’nun (109) maddesi, ‘herhangi bir mahkeme tarafından verilen ölüm cezası, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı tarafından onaylanmadıkça yerine getirilemez’ diyor.

2001 tarihli ve (3) sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun (409) maddesinde de aynı içerikle, ‘Devlet Başkanı tarafından onaylanmadıkça ölüm cezası infaz edilemez’ deniliyor.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria’da hiçbir idam cezası imzalamadı. Filistin İnsan Hakları Merkezi’ne göre, Filistin Yönetimi, idam cezasının kaldırılması çağrısında bulunan 1989 Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi’ne ekli İkinci Protokol’e bağlı.

Resmi bir Filistinli yetkiliden Galit’in infazına ilişkin bir açıklama gelmezken, Filistinliler, Nablus’ta ve dünyanın her yerinde İsrail işbirlikçilerinin öldürülmesine verdikleri desteği sosyal medyadan dile getirdiler ve her şekilde lanetlediler.

Bazıları ise, Filistin Yönetimi ve İsrail’i şiddetle eleştirerek, onlardan intikam alınmasını istedi.

İsrail tarafından öldürülen Muhammed Azizi’nin annesi ise Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda Galit’in infazına değinerek, “Bugün bir hain öldürüldü, kesinlikle o tek başına değil ve kaderi ona benzeyen başka kişiler de var. Umarım bu hainler tarihin çöplüğüne atılır” ifadelerini kullandı.

Filistin: İsrail'in provokasyonları Mescid-i Aksa'yı savaş alanına çevirecek

 

İsrail'den Mescid-i Aksa itirafı

 

İsrail'den Gazze ve Lübnan açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)