BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir kadının hayatını kurtarmak isterken 'katil' olan Kadir Şeker için kampanya----

Bir kadının hayatını kurtarmak isterken 'katil' olan Kadir Şeker için kampanya

Bir kadının hayatını kurtarmak isterken 'katil' olan Kadir Şeker için kampanya
08 Şubat 2020 - 19:22 www.finansgundem.com

Sevgilisine şiddet uygulayan bir kişiyi engellemek isterken boğuşma sırasında ölümüne neden olan 20 yaşındaki Kadir Şeker için sosyal medya da adalet kampanyası başlatıldı. Sevgilisini darp eden Özgür Duran'ın 19 suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi

Konya'da, kız arkadaşı Ayşe D.'yi darp eden Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken ölümüne yol açan 20 yaşındaki Kadir Şeker 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Kadir Şeker'in bir kadını korumak isterken olayın yaşandığını belirten vatandaşlar Twitter'da "#kadiricinadalet" etiketiyle serbest bırakılması için kampanya başlattı.

Gündemin birinci sırasına oturdu

"#kadiricinadalet" etiketi, Twitter'da gündemin birinci sırasına oturdu.

DHA'nın haberine göre, 32 yaşındaki Özgür Duran ile kız arkadaşı Ayşe D. arasında evde oldukları bir sırada kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Duran, Ayşe D'yi darp etti. Bunun üzerine Ayşe D. de evden çıkıp, yakınlardaki parka gitti.

O sırada parktan geçmekte olan Kadir Şeker, kız arkadaşı Ayşe D.'yi tekrar darp eden Özgür Duran'a müdahale etmek istedi.

Ancak Duran, boğazını sıktığı Şeker'i yere yatırıp, yumruklamaya başladı.

'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı

Kadir Şeker, kurtulduktan sonra kaçmak istedi. Duran ise peşinden gittiği gence tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçağı çıkardı. Boğuşma sırasında bıçak Özgür Duran'ın kalbine saplandı. Şeker, olay yerinden kaçtı.

Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldrılan Duran, hayatını kaybetti.

Ailesinin doktor olmak istediğini belirttiği, Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker ise yakalanarak, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'Oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu'

DHA'ya göre Şeker, ifadesinde tek amacının dövülen kadını kurtarmak olduğunu, kendisine saldırılması nedeniyle korkutmak amaçlı bıçağı çıkardığını, ancak boğuşma sırasında olayın yaşandığını söyledi.

Oğlunun üniversite sınavına hazırlandığını söyleyen Baba Cengiz Şeker, "Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti. Doktor olmak istiyordu ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi" diye konuştu.

Ayşe D.'nin de ifadesinde olay günü Duran'ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattığı öğrenildi.

'Kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' suçlarından toplam 19 suç kaydı olan Duran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Twitter'da konuyla ilgili yapılan on binlerce paylaşımdan birkaçı şu şekilde:

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turane Korkmaz09 Şubat 2020 18:35

    Kadir için özgürlük istiyoruz .eğer tutuklamışsa hakim burakmazsa gerçekten adalet yok demektir Kadiri bırakın sayın savcilar eğer kadir tutuklanirsa kimse kadınları korumaz ve asıl kadın katili devlet mahkemeleri olur .

  • Gökçen ozdogan09 Şubat 2020 15:34

    Kadir kadını korumak isterken öfke ve sinirin siddetin.korkunun panigin kurbanlarından biri olmuş yazik

  • Sevgi Özkan09 Şubat 2020 00:04

    Bu genç insana insan olmanın bedeli ödetilmemeli. Bütün hayatının rotasını değiştiren ve birinin canını kurtarma çabasıyla bu duruma düşen genç insanın yaşamının mahvolmasına izin verilmemeli.

  • camızselim08 Şubat 2020 22:55

    haha sevgilinletartısıyon itin teki geliyor dövmeye kalkıyor dövüşüyon dövüyonda bıçak cıkarıyor sokuyor sonra feminisler (sonunda t yok) aglıyor oldu amk 

  • conicon08 Şubat 2020 22:50

    oldu herkes adalet diyip sıyrılma peşinde bu ülkkede cidden yasanmaz