BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBir dev marka daha satıldı!----

Bir dev marka daha satıldı!

Bir dev marka daha satıldı!
20 Aralık 2013 - 14:07 www.finansgundem.com

Yörsan, Abraaj Grubu'na satıldı

Yörsan'ın yüzde 80'ni, Dubaili Abraaj Capital'e satıldı. Satış Rekabet Kurulu tarafından onaylandı.
Rekabet Kurulu tarafından şu açıklama yapıldı; "Yörük ailesinin Yörsan Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş., Yörükler Dış Ticaret A.Ş., Yörükler Gıda Mam. İth. İhr. San ve Tic. A.Ş. ve Yörsan Gıda ve Süt Ürünleri Paz. Tic. A.Ş.'deki hisselerinden yüzde 80'inin, Abraaj Grubu kontrolünde bulunan Dairy Fresh Süt Ürünleri ve Gıda Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi". Türkiye'de süt ürünleri pazarının en önemli markalarından olan Yörsan, özellikle peynir ve yoğurt üretiminde öne çıkan şirket, peynir pazarının yaklaşık yüzde 25'ine sahip. Yörsan'ın yoğurt pazarındaki payı ise yüzde 10-15 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz yılı 360 milyon lira ciro ile tamamlayan Yörsan, yurtiçi pazarının yanı sıra yurtdışına da büyük çapta ihracat yapıyor. Yörsan, Japonya'ya ilk giren Türk beyaz peyniri markası. Hatta Japon Havayolları'nın yemek listesinde Yörsan Beyaz Peynir, Yörsan Yoğurt ve Yörsan Nar Suyu ürünleri yer alıyor. Şirket başta Amerika ve Japonya olmak üzere 17 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC VATANDAŞI23 Aralık 2013 02:01

    Çok üzülüyorum.Değerlerimiz birer birer gidiyor.Ekonomimizin çok iyi olduğunu söyleyen büyüklerimiz bunları görüyorsunuz değil mi.? Ekonomileri iyi olan ülkeler ellerindekileri satmazlar daha fazla satın alırlar.