BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir Cumhuriyet hanımefendisini kaybettik----

Bir Cumhuriyet hanımefendisini kaybettik

Bir Cumhuriyet hanımefendisini kaybettik
27 Mart 2016 - 08:14 www.finansgundem.com

Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak modern hanımefendilerinden biri olan Sevinç Aygün, 99 yaşında hayata gözlerini kapadı.

Sevinç Hanım,  Demokrat Parti kurucularından olan Refik Koraltan'ın dayısının kızıydı. Çocukluğu Cumhuriyet’in ilk yıllarına denk gelen biriydi.  Türk bürokrasi tarihinde iz bırakan isimlerden biri olan Kemal Aygün ile evlendi.  İki kızından biri,  pek çok bestseller'ı Türkçeye kazandırmış Baysan Aygün Bayar idi. 
 
 Baysan Hanım, DP Beşiktaş İlçe Başkanı, Adalet Partisi milletvekili, iki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapan Dr. Nuri Bayar ile evlendi.

 Eski Washington Büyükelçiliği Müsteşarı ve Demokrat Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar , Baysan Hanımın oğlu, Sevinç hanımın ise torunuydu.

Mehmet Ali Bayar, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta anneannesini kaybetmesiyle ilgili şu mesajı paylaştı:

CANIMIZ BİRİCİK ANNEANNEMİZ
 “Canımız Biricik Anneannemiz, merhum Kemal  Aygün'ün eşi Sevinç  Aygün,  99  yaşında dün akşam hayata veda etti.  Son anında dahi, nasıl yaşadıysa öyleydi, dimdik, yaşama heyecanını kaybetmeden, pırıl pırıl bir dimağıyla ve hep etrafına hakim edasıyla, huzur içinde son nefesini verdi.  Aziz naaşı Pazartesi günü İstanbul Teşvikiye Camii'ndeki öğle namazından sonra Zincirlikuyu'da toprağa verilecek.  Mekanı Cennet olsun, nurlar içinde uyusun, Canım Anneanneciğim…”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)