BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech'in kârında büyük düşüş!----

BioNTech'in kârında büyük düşüş!

BioNTech'in kârında büyük düşüş!
06 Kasım 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

BioNTech'in bu yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 91 düştü.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, 2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre şirketin üçüncü çeyrekteki net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 91 düşerek 160,6 milyon euroya geriledi. BioNTech, geçen yılın temmuz-eylül döneminde 1 milyar 784 milyon euro kâr açıklamıştı.

BioNTech’in ABD'li ortağı Pfizer veya ABD'li rakibi Moderna'nın aksine üçüncü çeyreğin sonunda kâr açıklaması dikkati çekti.

Şirketin gelirleri, üçüncü çeyrekte 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 74’ten fazla azalarak 895,3 milyon euroya indi. BioNTech, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 3 milyar 461,2 milyon euro gelir elde etmişti.

BioNTech Mali İşler Müdürü (CFO) Jens Holstein, BioNTech'in üçüncü çeyrekte kâr açıklayabilmesinin temel nedeninin Pfizer ve diğer şirketlerle kurulan, kâr ve maliyetlerin paylaşıldığı ortaklık modeli olduğunu belirtti.

Holstein, "Büyük ilaç şirketleriyle olan stratejik işbirliği modelimiz, ilaçları geliştirmemize ve geniş çapta ticarileştirmemize yardımcı olurken bize ek finansal esneklik sağlıyor." dedi.

Şirketin Ocak-Eylül 2023'teki gelirleri 7,15 milyar euro ve net kârı da 472,4 milyon euro olarak açıklandı.

Kovid-19 aşısı satışlarındaki azalış nedeniyle daha önce 5 milyar euro olan yıllık bazda gelir beklentisi 4 milyar euroya düşürüldü. Şirket, geçen yıl büyük çoğunluğu Kovid-19 aşısı satışından olmak üzere 17,2 milyar euro gelir elde etmişti.

mRNA teknolojisiyle Kovid-19 aşısını ilk piyasaya süren BioNTech, anti-kanser ilaçlarına odaklanıyor. Akciğer kanserine karşı "BNT316" adlı ilaç adayına yönelik faz 3 çalışması, Haziran 2023’ten beri yürütülüyor. BioNTech, aynı zamanda antikor-ilaç konjugatları (ADC) olarak adlandırılan bağışıklık hücrelerine dayalı tedaviler üzerinde de çalışmalar yapıyor. Bu teknolojinin kemoterapinin yerini alma potansiyelinin olduğu belirtiliyor.

Öte yandan şirket, gelir beklentilerinin azalmasıyla 2023 AR-GE bütçesini ikinci kez düşürerek 2 ila 2,2 milyar eurodan 1,8 ila 2 milyar euro aralığına revize etti.

Alman BioNTech, CEPI ile mpox aşıları için iş birliği yapacak

 

BioNTech'in kârında gerileme

 

İngiliz hükümetiyle BionTech'ten kanser aşısı denemeleri için anlaşma

 

BioNTech davasının ilk duruşması iptal edildi

 

AB ile BioNTech-Pfizer aşı sözleşmesini revize etti

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kovid06 Kasım 2023 17:32

    Millete virüsü verip sonra paraları indirdiler aşı ayağına birde kahraman gibi kendilerini pazarlarladilar. Üstüne bir de insanlarda kalıcı hasarlar bıraktılar

  • Pandemi mağduru06 Kasım 2023 17:26

    Kovid bitti kar gitti. Hikayeden ilaç firması işte pohpohladıklsrı kadar bir büyklüğü yok