BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKazandıran SohbetlerBinnur Zaimler'le dünya ve ekonominin 2023 yıldız haritasına bakış----

Binnur Zaimler'le dünya ve ekonominin 2023 yıldız haritasına bakış

Binnur Zaimler'le dünya ve ekonominin 2023 yıldız haritasına bakış
23 Aralık 2022 - 05:14 www.finansgundem.com

Ünlü iş insanı ve astroloji uzmanı Zaimler, ‘yıldız haritası’na baktı: Türkiye dünyada büyük oyuncu olacak. Yeni enerji kaynakları için büyük adım atılacak. Girişimcilik öne çıkacak, ortaksız işler başarılı olacak. Değerli taşlara yatırım önemli...

VOLKAN KARSAN – FINANSGUNDEM.COM / KAZANDIRAN SOHBETLER

Bir yıl daha geride kalmak üzere 2023 yılına girmek için sayılı gün kaldı... Geçen yıl da yaptığımız gibi yeni yılda ekonomi ve iş dünyası yıldızlardan nasıl etkilenecek diye bu konunun uzmanına sorduk... “Kazandıran Sohbetler”de iş insanı ve astroloji uzmanı Binnur Zaimler'i bir kez daha konuk ettik... İşte cevapları...

“DÜNYADA ÖZELLİKLE BATIDA MODA TRENDİ HALİNE GELEN BİR UYGULAMA VAR, BU DA İKİNCİ EL ÜRÜNLER KULLANMAK”

- Sayın Zaimler önce 2022 yılı için öngörülerinize bir bakalım mı? Neler oldu? Örneğin kripto varlıklar zapturapt altına alınacak demiştiniz... Sanki piyasalarda bir haddini bildirme durumu gördük değil mi?

- Geçtiğimiz yıla girerken herkesin kripto paralarla ilgili 'her şey daha çok yükselecek' diye çok büyük umutları vardı. 2020'de boluk, bereket getiren Jüpiter'in Kova burcunda olmasıyla özellikle kripto paralar ve NFT'lerle ilgili büyük bir açılım olmuştu. Ama 2022 yılı dinlenme senesi oldu. O yüzden de kullanımı sınırlandı. Sonuçta Satürn kısıtladı.

- O zaman tasarruf yapmayı öğreneceğiz demiştiniz, öğrenilebildi mi? Türkiye tasarrufu öğrenmekte biraz geri mi kaldı?

- Şimdi aslında hepimiz öğreniyoruz. Türkiye farklı bir ders alıyor. Bütün dünyada çok büyük bir ekonomik kriz var ama bizde bir de döviz kurlarıyla ilgili bir sıkıntı olduğu için daha yerel konular öne çıkıyor. Dünyada özellikle batıda moda trendi haline gelen bir uygulama var, bu da ikinci el ürünler kullanmak. Vintage modası... Bit pazarına nur yağacak demiştik. Bu da bir ölçüde gerçekleşti.

Biz de ise durum farklı, her zaman tüketim meraklısı bir toplum olduğumuz için paramızın değerinde sorun yaşayınca tasarrufa yönelmek zorunluluğu doğdu.

“SADECE KAZ DAĞLARI'NDA EGE'DE DEĞİL HER YERDE TOPRAK SATIŞI SÖZ KONUSU...”

- 2022 öngörülerinde ikide iki isabet var o zaman... Toprak, tarım, gayrımenkul yatırımlarının önemine dikkat çekmiştik. Bu nasıl gelişti sizce?

- O konuda da öngörüler doğrultusunda gelişme oldu... Gayrimenkul yükselmeye devam ediyor. Toprak çok daha önemli hale geldi. Yurt dışından gelen aralarında ünlülerin de olduğu yabancılara dönüm dönüm arazi satışları ön plana çıktı. Sadece Kaz Dağları'nda Ege'de değil her yerde toprak satışı söz konusu...Toprakla ilgili startupların arttığını görüyoruz...

Bu konuyla ilgili şirketlerde de çok ciddi hareketlilik var... Bunun nedeni de Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle kısıtlanan tarım ürünleri ihracatının dolaylı etkisi...

Mars'ın geri hareketli olması ve Jüpiter'in de Koç'ta olması frenle gaza aynı anda basılacak gibi. Motoru yakmamak lazım. Çok telaşlı, çok hızlı olmak söz konusu özellikle yeni şirket kurma, girişimcilerin daha iyi para kazanması öne çıkabilir. Mars retrosu ve tabii Merkür retrosu da yeni yılda genel anlamda doğru yatırımların yapılmasının zor olabileceği, para konusundaki kararsızlıkların gündeme geleceğini gösteriyor.

“LOJİSTİK, TAŞIMACILIK, İLETİŞİM VE EĞİTİMDE BÜYÜK ADIMLAR ATABİLİRSİNİZ, BU ALANLARDA YENİ KURULACAK ŞİRKETLERE FIRSATLAR VAR”

- Yavaş yavaş 2023 öngörülerine geçelim mi? 2023'ün yıldız haritası ekonomi ve iş dünyası için neler getiriyor?

- Her seneye nasıl girildiği çok önemli çünkü her senenin bir doğası var. Dünyada, 2023 yılına girildiği anda iki noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bir tanesi Jüpiter Koç burcunda, hızlı hatta aşırı hızlı olmak söz konusu... Çok hareketli bir yapı ortaya çıkıyor. Diğer taraftan da Koç'un yöneticisi Mars, İkizler burcunda geri hareketli olacak. Mars'ın geri hareketli olması ve Jüpiter'in de Koç'ta olması frenle gaza aynı anda basılacak gibi. Motoru yakmamak lazım. Çok telaşlı, çok hızlı olmak söz konusu özellikle yeni şirket kurma, girişimcilerin daha iyi para kazanması öne çıkabilir. Mars retrosu ve tabii Merkür retrosu da yeni yılda genel anlamda doğru yatırımların yapılmasının zor olabileceği, para konusundaki kararsızlıkların gündeme geleceğini gösteriyor. Merkür iletişim anlaşma ve imzalarla ilgili, Oğlak burcu da ekonomiyi iş hayatını temsil ediyor. Yılbaşı'nda burada geri hareketin olması bütün seneyi de belli bir ölçüde etkileyeceğini gösteriyor.

Mars, Mart ayının sonuna dek İkizler burcunda olacak. 12 Ocak’tan bu tarihe kadar lojistik, taşımacılık, iletişim, özellikle eğitim ile ilgili konularda büyük adımlar atabilirsiniz. Bu alanlarda yeni kurulacak şirketlere fırsatlar var.

“KENDİ BAŞINA İŞ YAPMAK, BU YIL DAHA UYGUN, GİRİŞİMCİLERE ORTAKLIK YERİNE TEK BAŞLARINA İŞ KURMALARINI TAVSİYE EDERİM”

- 2023 yılında tutulmaların etkisi neler olacak, hangi sektörler nasıl etkilenecek?

- Tutulmalar ilginç bir şekilde karakter değiştiriyor. İki dönem tutulma var. Bir tanesi 20 Nisan'da ve sonraki de 15 gün sonra 5 Mayıs civarında iki tutulma... İkisi de yine 2022 gibi Boğa ve Akrep aksında... Burada oldukça dikkat etmek gerekiyor, sözleşme imzalamamak ve özellikle parayla ilgili... Şirketlerin hazine departmanlarının çok dikkat etmesi gerekiyor. 20 Nisan'dan itibaren yaklaşık üç hafta boyunca çok çok kritik görünüyor. Hatta 16 Mayıs'a kadar diyebilirim çok riskli bir dönem, ani karar vermemek, 'bunu böyle yaptık' dememek gerekiyor. Ok yaydan çıkabilir ve geri dönüşü mümkün olmayabilir. Çok dikkat etmek lazım. Şirketlerin ortaklıklarında maddi sıkıntılar çıkabilir. Mal paylaşımı ya da ortak yatırımlarda maddi dengesizlikleri geçimsizlikler olabilir.

Tutulmalar çok önemli çünkü iş hayatındaki trendleri belirliyor. Akrep burcu e-ticaret ile de ilgili. Akrep burcundaki tutulmalar kısıtlama getirdiğinden, e-ticaret, bankalar, aracı kurumlarda zorlanmalar görüyoruz. Regülasyonlar çok sertleşti. Örneğin bazı e-ticaret siteleri çok büyümelerine rağmen 2023'ün ilk yarısında küçüldüklerini görebiliriz. İşten çıkarmaların olduğunu görüyoruz. Burada daha sadeleşmiş olan kemerlerini sıkmış olan ticaret siteleri daha hızlı gelişebilecek. Bu bankalar ve finans şirketleri için de geçerli, risk almamak temkinli gitmek çok önemli.

2023'ün ikinci yarısından itibaren ve hatta 2024'te de devam edecek şekilde tutulmalar Terazi-Koç aksına geçiyor. Burada da yine girişimciliğin arttığını, hızın arttığını, hızla ilgili konuların aynı zamanda da savunma sanayi ile ilgili konuların öne çıktığını göreceğiz. Piyasada inanılmaz rekabetçi olunduğunu göreceğiz. Bunun yanında danışmanlıkların, hukukla ilgili konuların gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu sektörlerde bazı sıkıntılar söz konusu...

Kendi başına iş yapmak, bu yıl daha uygun. Girişimcilere, ortaklık yerine tek başlarına iş kurmalarını tavsiye ederim.

Mimari ve estetikle ilgili konularda düzenleme söz konusu olabilir ve genel anlamda bütün danışmanlıklar diyebiliriz. Dünyadaki danışmanların doğru ve daha az kullanılması gerçekleşecek.

Dünyada ve Türkiye'de hukuk sistemiyle ilgili bazı unsurların ayıklanması söz konusu bazı şeylerin iyi gitmediğinin farkına varmak önemli olacak. Hukuk sistemi ciddi şekilde bütün dünyada gözden geçirilecek. Uluslararası ticaret ve denizcilik hukukunda da değişiklik olacak. Hukuku mesnet olarak, dayanak olarak görmemek ve çok fazla güvenmemek gerekiyor. Hukukun prestiji biraz sallanabilir. Girişimcilik artacak, şirketler çok sayıda yeni konulara girecekler.

“NATO, BM GİBİ BARIŞIN GARANTİSİ SAYILABİLECEK KURULUŞLARIN İÇLERİNİN BOŞALDIĞINI, FAZLA BİR İŞE YARAMADIKLARINI FARK ETMEMİZ SÖZ KONUSU OLABİLİR”

- Savunma sanayinden de söz ettik, dünyada savaş artacak mı, yayılacak mı?

- 2023'te teorik olarak baktığımızda artması söz konusu, çünkü aşırı rekabetçi bir durum söz konusu... Kuzey Ay Düğümü'nün Koç'ta olması ki Koç, askerleri, savaşı, savunma sanayiini temsil ediyor. Aynı zamanda da ilk yarıda da 16 Mayıs'a kadar Jüpiter Koç burcunda bu nedenle aşırı kızgınlık, aşırı rekabet, aşırı öfke, aşırı saldırma hissi dürtüsel olarak öne çıkabilir. Savaş, bu rekabetçilik ve saldırma hissinin kuvvetlenmesi nedeniyle daha geniş bir coğrafyada görülebilir. Bir de Güney Ay Düğümü de tam karşısındaki Terazi'de bu nedenle de uluslararası hukukun zayıfladığını, NATO, Birleşmiş Milletler gibi barışın garantisi sayılabilecek kuruluşların içlerinin boşaldığını, fazla bir işe yaramadıklarını fark etmemiz söz konusu olabilir.

“JÜPİTER'İN BOĞA BURCUNA GEÇMESİ ASLINDA BOLLUK, BEREKET, REFAHIN HİSSEDİLDİĞİNİ, TOPRAĞIN BEREKETLİ OLACAĞINI DA BİZE GÖSTERİYOR”

- Dünya için açlık veya kıtlık gibi bir tehlikeden söz edilebilir mi?

- 2023'te kıtlık söz konusu değil zaten söz edilen hep bence sanal bir durum. İnsanların yarattığı bir durum söz konusu... 16 Mayıs'ta Jüpiter Boğa burcuna geçiyor. Jüpiter geçtiği yerde her zaman bolluk, bereket, refah söz konusu olur dünyada. Boğa burcu da zaten toprak, yemek, içmek, meyve, sebze üretmek ile ilgili... O yüzden de Jüpiter'in Boğa burcuna geçmesi aslında bolluk, bereket, refahın hissedildiğini, toprağın bereketli olacağını da bize gösteriyor. Yerel olarak toprakta sıkıntı yok ama bu durumun uluslararası siyaset ve ticarete nasıl yansıdığı önemli... 

Ay düğümleri yılın ikinci yarısında değişiyor, Ekim ve Kasım'da da tutulmalar var. 29 Ekim'de güneş tutulması var. Bu Türkiye ile ilgili çok önemli... Dünyadaki gelişmelerin önemli bir oyuncusu olacak Türkiye... Burada şanslı bir noktamız var çünkü Türkiye Akrep burcu ve Jüpiter Boğa burcunda tam karşıda olacak. Klasik astrolojide Jüpiter aynı zamanda iyi ve ahlaklı varlıklı güçleri gösteriyor.

“DÜNYADAKİ GELİŞMELERİN ÖNEMLİ BİR OYUNCUSU OLACAK TÜRKİYE... İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞIMIZ ÜLKELERDEN VEYA ŞİRKETLERDEN CİDDİ BİR DESTEK ALACAĞIZ”

- Türkiye özelinde ne gibi etkiler söz konusu?

- Ay düğümleri yılın ikinci yarısında değişiyor, Ekim ve Kasım'da da tutulmalar var. 29 Ekim'de güneş tutulması var. Bu Türkiye ile ilgili çok önemli, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında önemli bir bitiş ve yeni başlangıç gündeme geliyor. Dünyadaki gelişmelerin önemli bir oyuncusu olacak Türkiye... Burada şanslı bir noktamız var çünkü Türkiye Akrep burcu ve Jüpiter Boğa burcunda tam karşıda olacak. Klasik astrolojide Jüpiter aynı zamanda iyi ve ahlaklı varlıklı güçleri gösteriyor. Bu yüzden bizim iş birliği yaptığımız ülkelerden veya şirketlerden ciddi bir destek alacağız. Türkiye iş birliği yaparak ortaklık yaparak daha iyi hale gelebilecek...

“İNSANOĞLU HİÇ KULLANAMADIĞI ENERJİLERİ FARK EDECEK ŞU ANDA HİÇ BİLİNMEYEN KAYNAKLAR ORTAYA ÇIKACAK”  

- Enerji konusu çok çok önemli, dünya neredeyse enerji sorunları ile yatıp onlarla kalkıyor. Yeni yıl bu konuda nelere gebe?

- Satürn'ün Kova burcunda olması önemliydi. Kova burcu elektrik ve hava yollarıyla ilgili. Bilindiği gibi son iki senedir enerjideki kısıtlı durumlar ve tasarruf çabaları dünyanın gündeminde. Keza hava yollarında da sıkıntılar oldu. Fiyatlar yükseldi, bilet bulunamadı. Ama artık bunlar geçiyor çünkü 7 Mart'ta Satürn, burç değiştiriyor ve Balık burcuna geçiyor. Ama diğer taraftan da  Plüton 23 Mart'ta Kova burcuna geçiyor. Bu çok önemli bir değişim. Plüton 2044'e kadar Kova burcunda kalacak. Bu nedenle enerjinin çok büyük bir dönüşümü söz konusu. Yeni enerji kaynakları bulunacak ve büyük bir şekilde dünya dönüşecek. 2044 yılı dediğimizde çok uzun bir süre yaklaşık 20 seneden söz ediyoruz. Biz bunu ilk senelerde idrak edeceğiz sonra da uygulanmaya başlanacak. Uygulaması 2023'te başlamayacak. Yeni yeni AR-GE'yle farklı çalışmalarla bambaşka   enerji alanlarına geçilecek. İnsanoğlu hiç kullanamadığı enerjileri fark edecek şu anda hiç bilinmeyen kaynaklar ortaya çıkacak.  

Aslında çok hızlı bir gelişmeden söz ediyoruz, çünkü bilim ön plana çıkacak. Artık bilim inançların önüne geçecek, bilgi ve veriye dayalı daha objektif bir bakış oluşacak. Plüton Oğlak'tan Kova'ya geçiyor, çok önemli bir değişim. Bunu da 2023'ün ikinci yarısında hissedeceğiz.

7 Mart'tan itibaren Satürn'ün Balık burcuna geçmesi ve iki buçuk sene boyunca orada kalacak olması önemli. Satürn'ün girdiği burçta yer alan sektörler yeniden yapılanıyor ya da sorunlar yaşayabiliyor. Burada da suyun en önemli kaynak olduğu ortaya çıkacak, kısıtlılık hissi doğru kullanma konusunu çok fazla tetikleyecek.

“SATÜRN'ÜN GİRDİĞİ BURÇTA YER ALAN SEKTÖRLER YENİDEN YAPILANIYOR YA DA SORUNLAR YAŞAYABİLİYOR. BURADA DA SUYUN EN ÖNEMLİ KAYNAK OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK”

- Su dünyanın en önemli konularından biri, tatlı ve temiz suyun azaldığı malum. Çevre ve su konularında bu yıl neler getiriyor?

- Su ile ilgili bazı sorunlar söz konusu olacak. Suyun değerini anlayacağız, henüz anlayabilmiş değiliz. Balık burcu su, sıvılar,gazlarla ilgili ve aynı zamanda da ruhsal durumumuzla maneviyatla ilgili. 7 Mart'tan itibaren Satürn'ün Balık burcuna geçmesi ve iki buçuk sene boyunca orada kalacak olması önemli. Satürn'ün girdiği burçta yer alan sektörler yeniden yapılanıyor ya da sorunlar yaşayabiliyor. Burada da suyun en önemli kaynak olduğu ortaya çıkacak, kısıtlılık hissi doğru kullanma konusunu çok fazla tetikleyecek. Şu an çok az konuşulan bu konuyu bütün dünya çok daha fazla konuşur olacak. Büyük sıkıntılar yaşamadan farkındalığımızın artmasını dileyelim. Bir de su işi, su şirketleri değer kazanacak. Dönüşerek gelişecekler.

“ŞİRKETLERDE KOÇLUK YAPILIYOR, BUNA CİDDİ DENETİM GELECEK... SERTİFİKALI OLSA BİLE KULLANIM ALANLARI SINIRLANACAK HEM DE DAHA SIKI BİR MEVZUAT GELECEK”

- Maneviyattan, ruhsal durumumuzdan söz ettiniz... Balık burcunda başka neler olacak?

- Balık burcundaki yeniden yapılanma, gereksiz konuların ayıklanması, mevzuatın, düzenin gelmesi demek...   Mesela şirketlerde koçluk yapılıyor. Buna ciddi denetim gelecek. Sertifikalı olsa bile kullanım alanları sınırlanacak hem de daha sıkı bir mevzuat gelecek. Aynı şekilde spiritüel çalışmalar yapan kişilerle ilgili bir tasnif olacak. Yok olacak demiyorum ama burada ciddi bir değişim söz konusu. 

Şimdiye kadar ve bir süre daha Jüpiter'in Balık burcunda olmasıyla birlikte çok önemli olan bu maneviyat konularına ilgi çok arttı ama bazı yanlış uygulamalar nedeniyle bunlar manipüle edildi. Alternatif tıp, enerji, biyoenerji beklenti yaratan bazı inanç biçimleri insanların yanıtılmasına neden olabiliyor. O yüzden abartılı olan herşeyi Satürn dengeleyecek.

“MAYIS'IN İKİNCİ YARISI HAZİRAN, TEMMUZ, AĞUSTOS HATTA SENE SONUNA KADAR DEĞERLİ TAŞLARIN YÜKSELDİĞİNİ VE PAHALI OLAN ŞEYLERİN DAHA PAHALI OLACAĞINI GÖRECEĞİZ”

- Yatırımlar konusunda 2023 için neler söyleyebiliriz? Şirketler, büyük ve küçük yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

- Özellikle Mayıs ayından sonra tarım ve gayrimenkul, yılbaşından 16 Mayıs'a kadar otomotiv sektörü öne çıkabilir. Satürn'ün Balık burcuna girmesiyle de fastfood sektörü de disipline edilmeye başlanacak. Yine aynı nedenle sağlık sektörü de etkilenecek. Satürn'ün Balık burcunda olması Başak/Balık aksındaki bu gelişme sağlık sektörünün yeniden yapılanması getiriyor. Hastaneciliğin, hastane yönetiminin dünyada ve Türkiye'de yepyeni bir şekilde düzenlenecek. Belki de bu koronanın etkisi bu sektör için yeni yeni etkilerini gösterecek. Bazıları kapanacak. Bazıları da küçülecek ama daha doğru odaklanmaları gerekecek. Çok para harcayarak büyümek söz konusu olmayacak. Bu sektörde çalışanlar konusunda da sıkıntılar yaşanacak.  

Bir de değerli taşlar, madenler konusu var ki bu daha çok Oğlak burcuyla ilgili. Dolayısıyla madenciliğin de yılbaşı civarında sıkıntıları problemleri olabilir gibi görünüyor. Değerli taşlar ise daha çok değer kazanacak. Özellikle Mayıs'ın ikinci yarısı Haziran, Temmuz, Ağustos hatta sene sonuna kadar değerli taşların yükseldiğini ve pahalı olan şeylerin daha pahalı olacağını göreceğiz. Ama dünyada genelde yaz aylarında artan altın fiyatları bu kez farklı gelişecek.
Venüs, Aslan burcuna giriyor ama geri hareketi var, Temmuz'un sonlarından itibaren Ağustos ayında geçerli olacak ve geçici olarak altın fiyatlarında ciddi oynamalar, düşüşler olabilir gibi görünüyor. 

Venüs retrosu nedeniyle Ağustos'ta da turizmden tüm dünyada beklenilen sonuçlar alınamayabilir. Yine bu geri hareket nedeniyle aynı dönemde hobi ve keyif alınan meşgalelere istesek de yeterli vakit ayırılamayacak.

Önemli bir konuda şirket ve iş kurmakla ilgili bireysel iş kurmak isteyenler ya da holdingler yeni şirket kurmak, yeni alanlara girmek istiyorlarsa aynı dönem uygun zaman olabilir. Ancak ortakla değil kendi başlarına başarı söz konusu. 2023'te hızla bağlantılı işlerin şansı yüksek olacak.

“KURUMSAL OLARAK ASTROLOJİDEN NASIL YARARLANABİLİRİZ? BUNUNLA İLGİLİ BİR KİTAP DÜŞÜNCEM VAR...”

- Geride bıraktığımız yılda bir kitap yayınladınız, “Dünyayı değiştiren üç gezegen”... Bu kitap neyi anlatıyor, yeni yılda yeni kitap var mı?

- Hepsinin sembolleri ayrı bu üç gezegen Uranüs, Nepton, Plüton şunu anlatıyor... Son 250 senede, yakın çağa girdiğimizden itibaren bu üç gezegen keşfedilmiş oluyor. Dünya tarihini nasıl hızla değiştirdiklerini, nasıl modernizmle birlikte kentleşmeyi hızlandırdıklarını ve de günümüze nasıl geldiğimizi görüyoruz. Aynı zamanda bunlara modern gezegenler diyoruz. 

Çok farklı noktalardan, evinde çeşmesi olmayan noktalardan insanlığın geldiği nokta modanın keşfi, Hollywood sinemasının nasıl bizi etkilediği bütün bunları anlatıyor. Yani sosyolojik olarak nasıl değiştiğimizi anlatıyor kitap.
Yeni kitap düşüncem daha genel, hepimizi ilgilendiren konularla, daha sektörlerle ilgili ve şirketlerle ilgili olacak gibi görünüyor. Kurumsal olarak astrolojiden nasıl yararlanabiliriz? Bununla ilgili bir kitap düşüncem var...

Ünlü yapımcı Timur Savcı, Türk dizilerinin gücünü anlattı

Dr. Erhan Erken’den İstanbul ekonomisinin sırları

Enerjide önemli bir aktör Serhat Görgün’den global dev hizmet

Esra Baykal’dan kritik uyarı: Bir markanın başarısı annelere bağlı

İşte 220 milyar dolara mal olan en tartışmalı kupa: Katar 2022

Türkay: Bursa'ya yeni sanayi bölgesi gerekmez, burası aynı zamanda tarım kenti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)