BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBinbaşgil: Akbank olarak çok önemli bir adım attık----

Binbaşgil: Akbank olarak çok önemli bir adım attık

Binbaşgil: Akbank olarak çok önemli bir adım attık
31 Ocak 2013 - 10:23 www.finansgundem.com

Akbank, yurt dışına 1 milyar TL tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. TL cinsinden tahvillere yatırımcılardan 3 kat talep geldi

Akbank, dün yurt dışına 1 milyar Türk Lirası tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. İhraç edilen Türk Lirası cinsinden tahviller yatırımcılardan 3 kat talep gördü. Altı ayda bir kupon ödemeli ihraç yıllık basit yüzde 7.5 faiz oranı üzerinden fiyatlandı. Akbank bu işlemle, Türkiye’de yurtdışına Türk Lirası cinsinden tahvil ihracını gerçekleştiren ilk kuruluş olarak önemli bir başarıya imza attı.
 “Sektörümüzde önemli bir dönüm noktası olan tahvil ihracımızı başarıyla tamamladık"
Türkiye’den uluslararası piyasalara yapılan ilk TL cinsinden tahvil ihracının altına imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil “Gerçekleştirdiğimiz bu işlem, hem bankamız hem de bankacılık sektörümüz ve ekonomimiz için çok önemli bir adımdır. Bugüne kadar uzun vadeli finansman yurtdışı piyasalardan ancak yabancı para cinsinden sağlanabiliyordu. Artık bu işlemimizle kendi paramızla yurtdışından uzun vadeli borçlanmanın da önü açılmış oldu. Akbank’ın ihracına yatırımcılardan gelen yoğun talep bankamızın başarılı performansına olan inancı yansıtmaktadır. Aynı zamanda bu işlem ekonomimizin ve Türk bankacılık sektörünün  gücünün, Türk Lirası’nın uluslararası piyasalarda kazandığı itibarın da bir göstergesidir. Tahvil ihracımız ayrıca piyasaların Türkiye’ye olan pozitif bakış açısını da bir kez daha ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönemde öncülük ettiğimiz bu enstrüman Türk bankacılık sektörü tarafından da yoğun bir şekilde kullanılacaktır.” dedi.
 “Uluslararası sermaye piyasalarından borçlanmada yeni bir ilke imza attık”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, “Gerek bankacılık sektörümüz, gerekse reel sektör şirketlerimiz tarafından uzun vadeli finansman amacıyla kullanılan ve büyüklüğü 15 milyar ABD dolarını aşan yabancı para cinsinden yurtdışı tahvil ihraçlarının kapısını 2010 yılında Akbank olarak açmıştık. Bugün, ekonomimiz için daha da önemli olan bir borçlanma aracını sektörümüze kazandırmanın mutluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz işlem sermaye piyasalarında derinliğin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasına destek olacak. Ayrıca bundan sonra yapılacak benzer ihraçlara da gösterge oluşturacak. Bankalarımızın bilançoları açısından çok daha sağlıklı olan bu araç ile ekonomimizin ve sektörümüzün uzun vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamaya ve ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Amerika ve İngiltere’nin önde gelen yatırımcılarına yaptığımız ziyaretlerde Türkiye’ye olan ilginin giderek artığını gördük. Türkiye’den ilk kez yapılan bu işlem ve gelen 3 kat talep bunun en büyük kanıtıdır” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)