BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBill Gates'in 2022 endişeleri----

Bill Gates'in 2022 endişeleri

Bill Gates'in 2022 endişeleri
27 Aralık 2021 - 08:12 www.finansgundem.com

Microsoft’un kurucusu ABD’li milyarder Bill Gates, 2022 yılına ilişkin iyimserliğini dile getirirken, yeni yılla ilgili bazı endişelerini de bildirdi.

CNBC kanalına göre, Gates ‘Zor bir yılın ardından iyimser olmak için sebepler’ başlıklı blog yazısında, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) sona ereceğine ve Metaverse’nin yükseleceğine kadar birçok iyimser tahminlerde bulundu.

Gates, insanların hükümetlere olan güvensizliğinin bu ilerlemenin çoğunu yavaşlatabileceğini veya engelleyebileceğini öngörerek, “Bu 2022’ye girerken en çok endişe duyduğum konulardan biri” ifadelerini kullandı.

Kamu kurumlarının iklim değişikliğini ele almak veya bir sonraki salgını önlemek gibi mücadelelerde önemli oyuncular olması gerektiğini belirten Gates, “Çalışanlarınız size güvenmiyorsa, büyük yeni girişimleri desteklemeyecek ve büyük bir kriz ortaya çıktığında, fırtınayı atlatmak için gereken yönergeleri izlemeleri de pek mümkün değil” şeklinde uyardı.

Bu güvensizliğin salgın başladığından beri belirgin hale geldiğine vurgu yapan Gates, koronavirüse ilişkin yanlış bilgilerin ABD ve dünyanın geri kalanına yayıldığını, ülkenin aşı oranlarını düşürdüğünü ve nihayetinde salgının sona ermesini geciktirdiğini ifade etti.

Gates, salgının patlak vermesinden önceki dönemde de benzer eğilimlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Gates’e göre, Pew Araştırma Merkezi tarafından 2019’da yapılan ankete katılanların yüzde 75′i federal hükümete olan güveninin azaldığını söyledi. Katılımcıların yüzde 64′ü de ABD’lilerin birbirine olan güveninin azaldığını dile getirdi.

Ankete katılan on kişiden yaklaşık dördü, bu güvensizliğin sağlık hizmetleri, göçmenlik ve silahlı şiddet gibi konuları ele almayı zorlaştırdığını vurguladı.

Blog yazısında 24 saatlik haber döngülerinin, siyasi amaçlı manşetlerin ve sosyal medyanın ‘büyüyen bölünmede’ rol oynadığına dikkat çeken Gates, hükümetlerin sosyal medya platformlarını düzenleyerek yanlış bilgileri etkili bir şekilde ortadan kaldırabileceğine dikkat çekti.

Gates, hızlı müdahale olmadan, ABD’lilerin kamuoyunda güvensizliği ifade eden ve teşvik eden politikacıları seçme olasılığının artabileceğinden endişe duyduğunu belirterek yazısına şöyle devam etti;

“Bu çözülmesi zor bir problem ve cevapları bende yok. Burası genellikle sorunu nasıl çözeceğimize dair fikirlerimi ortaya koyduğum yer. Gerçek şu ki, cevaplar bende değil. Başkalarının, özellikle de gençlerin fikirlerini araştırmaya ve okumaya devam etmeyi planlıyorum. İnternette büyüyen nesillerin, kökleri internette çok derinlere inen bir sorunun nasıl çözüleceği konusunda yeni fikirlere sahip olacağını umuyorum.”

 

Tarih verdi: Bill Gates'ten flaş Omikron açıklaması!

 

Koronayı bilen Bill Gates'ten 2022 öngörüsü!

 

Kritik tarihi duyurdu: Bill Gates'ten flaş Omikron açıklaması!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)