BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBill Gates: Çiçek hastalığı saldırıları olabilir!----

Bill Gates: Çiçek hastalığı saldırıları olabilir!

Bill Gates: Çiçek hastalığı saldırıları olabilir!
04 Kasım 2021 - 16:44 www.finansgundem.com

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, gelecekteki olası biyolojik saldırılara karşı tüm dünyayı uyardı. İşte dikkat çeken o açıklama...

Milyarder girişimci Bill Gates, çiçek hastalığı gibi olası biyolojik silah saldırısı vurgusu yaparak hükûmetlere bir çağrı yaptı. Microsoft’un kurucusu, hükûmetlerin araştırma ve geliştirmeye milyarlarca dolar yatırım yapması gerektiğini söyledi. Böylece, gelecekteki salgın hastalıklara ve çiçek hastalığı saldırılarına karşı tetikte olacağımızı ileri sürdü.

Girişimci, biyoterörizmin doğal olarak oluşan salgınlardan daha büyük bir tehdit olabileceğini düşünüyor. İşte, son zamanlarda skandallarla gündemden düşmeyen Gates’in açıklamaları…

Bill Gates, biyosilah saldırılarına karşı uyardı

Independent‘ın haberine göre, Gates’in Sağlık Seçim Komitesi başkanı Jeremy Hunt ile yaptığı konuşma dikkat çekti. Dünyanın en büyük beş şirketinden biri olan Microsoft’un kurucusu, yeni bir Dünya Sağlık Örgütü Pandemi Gücü‘nün kurulması için çağrıda bulundu. Bunun için milyarlarca dolarlık yatırımı önerdi.

Bill Gates, çiçek hastalığı saldırıları başta olmak üzere biyosilahlara karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtti. Gelecekte bu tür saldırıların özellikle havaalanlarına yapılabileceğini söyledi. Çünkü bu ortamlarda binlerce insan farklı şehirlere ve ülkelere gidiyor. Yani, havaalanlarına yapılan bir virüs saldırısı binlerce insanın virüsü farklı noktalara taşıması anlamına geliyor.

Konuşmasında Gates, “Umarım beş yıl içinde ‘Bir sonraki pandemiye hazırız’ adlı bir kitap yazacağım. DSÖ gözetimindeki bir Pandemi Gücü (Gates’in ifadesiyle germ-games) için yılda yaklaşık bir milyar fon toplamalıyız”. dedi.

Ayrıca söz konusu yatırımlar büyük olsa da grip ve soğuk algınlığının yok edilmesi gibi yeni çalışmalara yol açabileceğini de söyledi. Bill Gates, özellikle de ABD ve İngiltere gibi ekonomik güçlere seslendi. Bu arada, çalışmalarının bir parçası olarak pandemi hazırlığı hakkındaki konuşmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gates, iklim değişikliği ve yoksul ülkelerin hastalıklarla mücadelesi gibi konuşacağı çok şeyin olduğunu belirtti. Son olarak, bahsi geçen görev gücü hakkında, “Bence verimli bir zemin bulacak. Çünkü biliyorsunuz trilyonlarca dolar ve milyonlarca insanı kaybettik. Vatandaşlar ülkelerinden bunun bir daha olmasına izin vermemelerini bekliyor.” dedi.

Bill Gates'ten yeni uyarı: Ülkeleri tek tek açıkladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)