BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova'dan 'ıslak maske' uyarısı----

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova'dan 'ıslak maske' uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova'dan 'ıslak maske' uyarısı
14 Eylül 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Taşova, bazı vatandaşların, serinlik vermesi amacıyla maskeyi ıslattıklarını belirterek bu tip müdahalelerin maskelerin etkinliğini azalttığını, mikroorganizma ve bakterilerin kolay yerleşmesine ortam sağladığını söyledi.

Pandemi süreciyle birlikte maske takmak zorunda olan ve sıcaklardan bunalan bazı vatandaşların maskelerini ıslatarak, hatta buzdolabında bekleterek kullandığı duyumunu aldığını belirten Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ıslak maskenin kullanılmaması gerektiğini açıkladı.

"BUZLUĞA DA KOYUYORLAR, KEŞKE İŞE YARIYOR OLSA''

Bu tür kullanımlarda maskenin etkinliğinin azaldığını vurgulayan Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Buzluğa da koyuyorlar, keşke işe yarıyor olsa, biz herhalde Adana'da çok tercih ederiz böyle bir olayı. Şimdiki bilgilerimizin ışığında ıslak ortam her zaman mikroorganizmaların, bakterilerin kolay yerleşip, bizi enfekte edebileceği bir yerdir. Biz bu tür kullanımları tasvip etmiyoruz" diye konuştu. 

İstanbul Valiliği'nde mesai saati hazırlığı

''YERE ATILAN MASKE ÇEVRE SAĞLIĞINA TEHDİT''

Yere atılan maskelerin ise çevre sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu dile getiren Prof. Dr. Taşova, şöyle konuştu:

"Yere atılan maske ve eldivenler çöp aslında. Gereksiz bir atık oluşturuyor. Onların doğada ne kadar bir sürede yok edildiğini tam bilemiyorum ama gerçekten görüntü de çok çirkin oluyor. Çevre sağlığı için bir tehdit oluşturabilir. Bir kişi dokunduğunda oradan mikroorganizmalar o sekrasyonlarla geçebilir. Evde de normal çöp kutusuna atabiliriz. Yeter ki bir barınaklı kutuda olsun. Elimizi de hemen ardından yıkayalım. En önemlisi bu."

Vaka sayılarının İstanbul'da artması bekleniyor

''ELDİVEN KULLANIMINA KESİNLİKLE KARŞIYIM''

Eldiven kullanımına kesinlikle karşı olduğuna işaret eden Taşova, "Eldiven kullandığınız zaman elinizi yıkamıyorsunuz. Ama o eldivenle sanki elinizmişçesine her yere dokunuyorsunuz ve her yere dokunduğunuz o eldivenli ellerinizle gözlüğünüzü düzeltiyorsunuz, maskeyi düzeltiyorsunuz, çantanıza dokunuyorsunuz. Sanki o eldiven mikrop tutmuyormuş gibi her yere dokunuyorsunuz. O kadar güzel mikrop tutuyor ki o eldiven. Son derece anlamsız, gereksiz bir uygulama. Eldiven takıldığı zaman el hijyeni uygulanmıyor. Bunun en önemlisi eldiven takmak değil, el hijyenini uygulamaktır" dedi.

Bir belediye başkanının daha korona testi pozitif çıktı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.14 Eylül 2020 10:32

    YAĞIŞLAR BASLAYINCA MASKELER DE ISLANACAK MASKE ISLAK DİYE MASKESİZ Mİ DOLAŞACAĞIZ SOĞUK HAVALARDA YIKANABİLİR YÜNLÜ/TERMAL ELDIVENLE ALT/ÜST TERMAL/YÜN İÇLİK MUTLAKA KULANILMALI SOĞUK HAVALARDA/ILLERDE ÇİFT ELDİVEN TAKILMALI