BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilim insanları, olmayan hastalıklara karşı aşı hazırlığı yapıyor----

Bilim insanları, olmayan hastalıklara karşı aşı hazırlığı yapıyor

Bilim insanları, olmayan hastalıklara karşı aşı hazırlığı yapıyor
09 Ağustos 2023 - 01:06 www.finansgundem.com

İngiltere'de bir grup bilim insanı henüz var olmayan hastalıklara karşı aşı geliştirme çalışmalarına başladı

İngiltere'de bir grup bilim insanı gelecekte ortaya çıkması muhtemel hastalıklar için aşı geliştirme çalışmalarına başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının ardından, hayvanlarda oluşan başka patojenlerin de insanları etkileyecek şekilde evrim geçirebileceğini düşünen araştırmacılar olası aşılar üzerinde çalışıyor.

Araştırma Birleşik Krallık hükümetine bağlı Sağlık Güvenlik Ajansı (UKHSA) tarafından, Wiltshire'daki yüksek güvenlikli Porton Down laboratuvarında yürütülüyor.

Laboratuvarda görevli 200 bilim insanının henüz insanları etkilememiş hayvan virüslerine karşı aşı geliştirmeye çalıştıkları ifade edildi.

BİLİM İNSANLARI OLASI BİR PANDEMİYE KARŞI HAZIRLANIYOR

UKHSA Baş Profesörü Dame Jenny Harries, Sky News'e yaptığı açıklamada, "Burada yapmaya çalıştığımız şey, eğer yeni bir hastalık veya yeni bir patojenle karşılaşırsak buna karşı hazırlıklı olmak. Mümkün olduğu kadar ilerlemek için çok çalışıyoruz. Bir pandemiyi engelleyebilmeyi umuyoruz. Ancak engelleyemezsek ve onu yenebilmek için aşı ve tedavi geliştirme çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Porton Down'daki aşı çalışmalarına katılan ekip son olarak yüzde 30 ölüm oranına sahip Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı aşı geliştirdi. Erken klinik denemelerinin başladığı aşının yakın zamanda 24 gönüllü üzerinde denenmesi bekleniyor.

Laboratuvarda kuş gribi, maymun çiçeği ve hanta gibi virüsler üzerine çalışmalar yürütüldüğü biliniyor.

Sky News'in konuyla ilgili haberinde bilim insanlarının bu patojenlere yeni işlevler kazandıracak araştırmalar yapıp yapmadığına ilişkin bir bilgi verilmedi. Bazı patojenler üzerindeki araştırmalar, virüsleri insanları etkileyecek hale getirdikten sonra yapılabiliyor.

Lüks tüketimde büyük gerileme! Pandemi öncesine döndü

 

Bilim insanları ikinci defa başardı: Nükleer füzyon!

 

Türk bilim insanının büyük başarısı

 

Türk bilim insanlarından yeni bir parazit türü keşfi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)