BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBig Ben için saatçi aranıyor----

Big Ben için saatçi aranıyor

Big Ben için saatçi aranıyor
20 Ağustos 2020 - 17:22 www.finansgundem.com

2017 yılında başlayan dört yıllık onarım süreci Mart ayında korona virüs nedeniyle askıya alınan dünyanın en ünlü saati Big Ben’in bakımını üstlenmesi için yeni bir teknisyen aranıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Avam Kamarası yılda 30,000 sterlin maaşla, İngiltere’nin parlamento binasındaki bütün saatlerin bakımı için yetenekli bir saat teknisyeni ilanı verdi.

Başarılı aday, on yıldan fazla süredir Big Ben’in bakımını üstlenmiş olan iki kişiyle birlikte bir zaman üçlüsü oluşturacak. 

Üçlü, dünyanın en dikkat çeken turizmin cazibe odağı olan, Big Ben’in ikonik büyük saati de dahil olmak üzere, parlamento binasındaki 2,000’den fazla saatin de bakımını sağlayacak. 

İngiltere’nin meclis üyelerinin buluştuğu Westminster Sarayı merkezli iş, meydan saatleri de dahil olmak üzere tüm saatlerin yeniden yapımı, tamiri ve kurulmasını kapsıyor.

Big Ben, Londra’da bulunan büyük saat kulesinin takma adı ve genellikle hem saat hem de kule için kullanılıyor. 

Ancak iş ilanı için değerlendirilecek olan adaylardan saat alanında lise diploması ya da British Horological Institute (İngiliz Horoloji Enstitüsü) üyeliği bekleniyor.  

İngiliz Horoloji Enstitüsü websitesinden yaptığı duyuruda, gerekli ehliyeti almak için iki yıl veya daha uzun bir sürenin gerekli olabileceğini ve dolayısıyla iş ilanı için başvurular 30 Eylül tarihinde kapanacağı için yeni başlayan adayların şansı olmadığını duyurdu.

Bu pozisyon için belirlenen yıllık ücret 29,867 sterlin seviyesinde ve başarılı adayın ofisi, Giza piramitleri, Galápagos adası ve Yellowstone Milli Parkı gibi Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan bir alanda bulunacak.

Big Ben’in Elizabeth kulesi an itibariyle, 2017 yılında başlayan onarım çalışmalarından dolayı iskeleyle kaplanmış bulunuyor. Dört yıl sürmesi planlanan onarım çalışmaları, Mart ayında korona virüs nedeniyle askıya alınmıştı.

2017’nin Ağustos ayındaki son çalışından bu yana, Big Ben yılbaşı gecesi ve dünya savaşlarında hayatını kaybedenlerin anıldığı Remembrance Sunday gibi özel günler dışında sessizliğini koruyor.

İngiltere'de enflasyon arttı

 

İngiliz Sterlini neden bu kadar güçlü? İşte Sterlin'in tarihi

 

Sterlin dolar karşısında son beş ayın rekorunu kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)