BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSterlin dolar karşısında son beş ayın rekorunu kırdı----

Sterlin dolar karşısında son beş ayın rekorunu kırdı

Sterlin dolar karşısında son beş ayın rekorunu kırdı
18 Ağustos 2020 - 12:58 www.finansgundem.com

Sterlin dolar karşısında son beş ayın rekor değerine ulaşırken, Brexit konuşmaları alevlendi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz sterlini Salı günü artış göstererek, dolardaki zayıflamanın karşısında beş aylık rekor değerine ulaştı. Ancak yorumcular, Brexit tartışmaları yeniden alevlenirken sterlinin geleceği hakkında temkinli duruyor.

Salı günü dolar endeksi yeniden bir düşüş yaşadı ve azalan verimin, zayıf ABD ekonomik verilerinin ve güvenli limanlara olan azalan talebin üçlü acısını yaşadı.

Tüm bunlar olurken, sterlin euro karşısında da artış gösterdi.

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit müzakereleri yeniden başlarken, yatırımcılar sterlinde yeni bir oynaklık süreci beklentisi içinde.

ING stratejistleri Chris Turner, Francesco Pesole ve Petr Krpata “sterlinin yakın zamandaki iyi performansı ve umut vadetmeyen ekonomik verilere olan direnci muhtemelen yatırımcıların Brexit konusunu bir süreliğine rafa kaldırmasından kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu. Açıklamalarına şöyle devam ettiler, “müzakerelerin başarıya ulaşmaması halinde piyasaların aşağı yönlü hareket etme riskinin hafife alınamayacağını düşünüyoruz.”

İngiltere Avrupa Birliği’nden Ocak ayında ayrıldı ve halihazırda bir geçiş süreci yaşıyor. 31 Aralık tarihinde bitmesi beklenen bu süreçte ülke halen AB bloğuyla aynı pazar ve gümrük birliğinde. Yeni bir ticaret anlaşmasına varılsa da varılmasa da, İngiltere 2020’nin sonunda geçiş sürecini tamamlayacak.

Commerzbank analisti You-Na Park-Heger, müşterilerine müzakerelerin bu turunda bir sonuca varılma ihtimalinin çok düşük olduğunu yazdı. Açıklamasındaysa “müzakerelerin sonucu beklentilerin tersine çıkarsa, sterlin bu durumdan şüphesiz olarak fayda görecek ve euro karşısında 0.90 seviyesinin altına inecek” dedi.

“Yine de müzakerelerin ilerlemeyeceğini ve bunun etkilerinin de euro-sterlin kurunu fiyatlayacağını düşünüyoruz.”

Piyasalara bakıldığında yatırımcıların gergin olduğu görülüyor. Mart ayındaki kadar olmasa da yatırımcılar halen sterlin satışından yana.

Başbakan Boris Johnson’ın sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Eylül ayında müzakerelerden sonuç almayı beklediğini söyledi.

AB ve İngiltere arasındaki ticaret görüşmelerinin 2 Kasım tarihine kadar sonlanması bekleniyor. Tam da AB zirvesinden bir gün önce. AB’den gelen açıklamada müzakerecilerin, 27 üye ülkenin onay süreci için, Kasım ayı itibariyle bir anlaşmaya varması gerektiği söylendi.

Sterlin faiz kararı sonrası 5 ayın zirvesinde

 

Brexit için yeni tarih verildi

 

İngiltere ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20.4 daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)