BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’e Rusya’dan yanıt geldi: Histerik----

Biden’e Rusya’dan yanıt geldi: Histerik

Biden’e Rusya’dan yanıt geldi: Histerik
17 Mart 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

ABD ile Rusya arasındaki yeni krizin fitilini Biden ateşledi. Rusya Biden’in Putin hakkındaki sözlerini histerik olarak niteledi.

Rusya ile ABD arasında seçimlere müdahale konusu yeniden gündeme geldi. Rusya’nın ABD’de geçen yıl yapılan seçimlere müdahale ettiği iddialarıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bunun bedelini yakında ödeyeceğini iddia etti.

Amerikan ABC televizyonuna verdiği röportajda, ABD istihbaratının iddia ettiği, ‘Rusya’nın 2020 seçimlerine müdahalesinin’ sonuçlarının ne olacağı sorulan Biden, “(Putin) bunun bedelini ödeyecek. Yakında göreceksiniz” yanıtını verdi. Biden, gazetecinin "Putin'in katil olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise "Evet, düşünüyorum" yanıtını verdi.

Biden’e yanıt Rusya Meclis alt kanadı Duma Başkanı Vycheslav Volodin’den geldi. Volodin, Biden’ın Putin hakkındaki sözlerini histerik olarak nitelendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD istihbarat kurumları tarafından 2020’deki Amerikan seçimlerine Rusya müdahalesi iddiasıyla ilgili hazırlanan sözde rapor ve belgelerin varlıklarını ortaya atarken, yalan iddialarla çalışıyor gözükmek istediklerini ve bütçelerini haklı çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kremlin de Rusya’nın ABD seçim sonuçlarına müdahale iddiasını yer aldığı ABD istihbarat raporlarını temelsiz ve asılsız olarak nitelendirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Moskova’nın Amerika’daki hiçbir seçime müdahale etmediğini, Amerikalıların kalitesiz mazeretlerle uygulamak istedikleri yaptırımlara kılıf aradıklarını ve Amerikan istihbarat servislerinin, yüksek bütçe giderlerini buna benzer asılsız çalışmalarla haklı çıkarmaya uğraştığını vurguladı.

Rusya 24 kanalının yayınında Dışişleri Bakanlığı Zaharova, “Böyle bir belgeyle Amerikan özel servislerinin sadece varlıkları ve çalışmaları için ayrılan devasa bütçeleri haklı çıkarmak istedikleri izlenimi var.” dedi.

Amerikan istihbaratı her yıl aynı şeyi tekrarladığını belirten Zaharova, ABD istihbaratının sürekli müdahale olasılığından endişe duyduğunu, müdahale olduğunu veya müdahale planlandığına karşı duyum aldığını duyduklarını ifade etti.

Zaharova, “Bana öyle geliyor ki, Amerikalı vergi mükelleflerinin paralarıyla geçinen istihbarat servisleri, kendi halkına ” Amerikalılar, rahat uyuyun, bakın sizi koruyoruz, demeye çalışıyor.” diye ekledi.

Biden'a göre Putin 'katil'

 

Biden’ın Putin planı ortaya çıktı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI17 Mart 2021 17:54

    abd DAHA 10 milyonluk K.kore ile başedemez iken nasıl rusya ya kafa tutacak.tam bir gülünç durum.suriye de bile rusya abd askerlerini silip süpürmüştür.abd bir çin bir k.kore ye bir rusya bir şuna bir buna sataşıp duruyor demek ki ekonomileri batmak üzere.

  • Ali17 Mart 2021 20:34

    Siz ne içtimiz dünyadamı yaşıyorsunus marsa robotlar gö deren canlı yayın yaptıran yoksa sizmisız

  • Uyan17 Mart 2021 18:30

    Sataşması daha çok kaos oluşturup silah satmak ...abd kartalında bir elinde barış bir elinde savaş oklarını tutar ...abd batması imkansizzz tamamen duygusal