BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden’ın Putin planı ortaya çıktı----

Biden’ın Putin planı ortaya çıktı

Biden’ın Putin planı ortaya çıktı
17 Mart 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

ABD-Rusya arasında bir süredir devam eden gerilim bugün karşılıklı gelen açıklamalarla zirve yaptı. Biden’ın Putin’den ağır yaptırımlarla hesap sormayı planladığı belirtiliyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için, “Katil Putin bedelini ödeyecek” şeklindeki sözlerinin ardında ağır yaptırımların olduğu ortaya çıktı.

ABD, önümüzdeki hafta Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayabilir. ABD basınında yer alan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2020’deki ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya’ya yeni yaptırım uygulama kararını önümüzdeki hafta açıklayacak.

CNN’nin ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayanarak yaptığı haberde, Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırımların detayları ise açıklanmadı. CNN, aynı zamanda yeni yaptırımların Rusya’nın yanı sıra Çin ve İran’ı da etkileyeceğine dikkat çekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre daha önce, ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD istihbarat raporlarına dayanarak Rusya’nın ABD seçim sonuçlarına müdahale ettiğini bildirmiş, fakat yaptırımların ne zaman uygulanacağı konusunda açıklama yapmamıştı.

Rusya ise ABD seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddialarını defalarca reddetmişti.

Geçtiğimiz günlerde AB dört, ABD ise yedi üst düzey Rus yetkiliye Rus muhalif Navalni'nin zehirlenmesi ve tutuklanmasıyla ilgili yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırımlar eşgüdümlü şekilde hayata geçirildi.

Ukrayna krizinden sonra Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin, Rusya'ya yaptırımlar uygulamaya başlaması Rusya ile Batı arasında devam eden gerginliğin başlangıcı oldu. Rusya'nın özellikle 2014'te Kırım'ı ilhakı nedeniyle Batı, Rus ekonomisini zorlamaya yönelik ciddi kararlar aldı.

AB, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını tehdit edici eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Rus şirket ve kişilere yaptırımlar uyguluyor.

Bu yaptırımlar çerçevesinde söz konusu şirketlerin AB ülkelerindeki mal varlıkları donduruluyor, AB vatandaşlarının ve şirketlerinin bu firmalara mali kaynak sağlaması yasaklanıyor. Yaptırım listesine alınan kişilerin AB'deki mal varlıkları donduruluyor ve bu kişilere seyahat yasağı uygulanıyor.

AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlar listesinde mal varlıkları dondurulan ve seyahat yasağı getirilen çoğu üst düzey 170'ten fazla kişi bulunurken, yaptırım listesindeki şirket sayısı ise 50'ye yaklaştı.

Yaptırım kararları hem AB hem de Rusya'nın ticari olarak kayıplar vermesine neden oluyor.

Ukrayna krizi çıkmadan önce 2013'te AB ile Rusya arasındaki ticaret hacmi 417 milyar dolar iken, bu rakam geçen yıl İngiltere dahil 218 milyar dolara düştü.

Biden’e Rusya’dan yanıt geldi: Histerik

Biden'a göre Putin 'katil'

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa18 Mart 2021 15:10

    Her firavunun bir Musa'sı vardır

  • emekci18 Mart 2021 15:07

    buradaki putinsever dangalaklar, suriyede katledilen 34 türk askerinin kanı sizin de elinizde. daha 13 ay geçti üstünden, bu devlet o katil putinden de, içerdeki işbirlikçilerinden de hesap soracak

  • AGOP SEMİZYAN17 Mart 2021 18:39

    Sıra Türkiye ye ayar vermeye geldi.bundan sonra Türkiye ye mesaj verecek dostumuz biden, daha sonra bizim tek dostumuz olan hdp ve chp iktidara getirip tekrar karabağ ı bize geri verecekler.

  • Erkam 17 Mart 2021 23:39

    Aç tavuuk

  • Murtaza3817 Mart 2021 21:42

    Rüyanızda görürsünüz ancak

  • Bozkurt 17 Mart 2021 17:55

    Reis, Devlet ve perinçek, Rusya ile ittifak kurup kızıl elma birliğine yol alınca, Biden paniğe başlar!

  • malak18 Mart 2021 15:06

    vee reis faizleri %19 çıkartıp müflis tüccar gibi tefecilerden faizle borç dilenmeye başlar

  • Osmanlı 17 Mart 2021 17:52

    Reis, Rusya ile askeri siyasi ittifak kurarak kırmızı elmaya doğru yürüyeceğiz demişti! Zamanı gelince kızıl elmaya doğru yola devam!

  • şevki18 Mart 2021 15:09

    Baltacının Katrina ile yaptığı ittifak gibi olmasın da:) Birinin bekareti diğerinin kellesi gitmişti sonunda

  • Americation Jonathan 17 Mart 2021 17:18

    Rusya ya çakan arada turkey ide boş geçmez ağır yaptırımlara hazır olun bence

  • Mahmut18 Mart 2021 15:08

    Türkün gücünü anlayan suriyede 34 askerimizi uçaklar ile parçalayıp nanik yaptı.

  • Murtaza3817 Mart 2021 21:40

    Türkün gücünü anlayamayanlar zamanla daha iyi anlayacaklar yaptırımlar bize daha iyi şeyler yapma imkanı sunar teknolojimiz artar çok daha yıkıcı silahlar yapmamız için bize kamçı olur siz telaş etmeyin

  • emekci17 Mart 2021 17:07

    türkiyenin suriyedeki 34 şehidinin de hesabını sorsun. malum bizimkilerin maçası yetmiyor