BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'den üretimi kısarak fiyatı şişiren petrol şirketlerine son uyarı----

Biden'den üretimi kısarak fiyatı şişiren petrol şirketlerine son uyarı

Biden'den üretimi kısarak fiyatı şişiren petrol şirketlerine son uyarı
15 Haziran 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, petrol şirketlerinin piyasaya neden daha fazla benzin verilemediğini anlatmaları gerektiğini dile getirdi. Sektöre yönelik eleştirel sesini yükselten Biden, petrol şirketlerinden açıklama bekliyor.

Biden, son günlerde petrol şirketlerine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırdı.

Reuters'a göre Marathon Petroleum, Valero Energy ve Exxon Mobil CEO'larına mektup gönderen Joe Biden, rafinerilerin karlarını artırmak için işlenen petrol miktarını azalttıklarını söyledi. Biden mektubunda, "Savaş döneminde, rafinerilerin kar marjları normalin üzerinde ve bunun doğrudan Amerikan ailelerine yansıtılması kabul edilemez. Rafineri kapasitesinin yetersizliğini rafineri kar marjlarında benzeri görülmemiş artışa neden oluyor" dedi.

ABD Başkanı, “Rafineri kapasitesinin olmaması ve bunun sonucunda ortaya çıkan eşi görülmemiş kar marjları, Vladimir Putin'in fiyat artışlarına yönelik yönetimimin tarihsel eylemlerinin etkisini sınırlıyor ve tüketicilere yönelik maliyetleri artırıyor” ifadelerini kullandı.

Mektup kimlere gönderildi?

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi mektubun "Phillips 66", "Chevron" ve "Shell"e de gönderildiğini ifade etti.

Benzin fiyatları yaz seyahat sezonu öncesinde rekor seviyelere çıktı. Benzin fiyatlarındaki artış, tüketici fiyat enflasyonunun beklenmedik bir şekilde yükselmesine yardımcı olurken, 8 Kasım'da yapılması planlanan ara seçimler öncesinde seçmenleri kızdırdı.

Biden'dan bankacıları kızdıracak sözler

Zelenskiy, Biden'ın o sözlerine yanıt verdi

ABD Başkanı Biden'ın mülteci planı

Biden, Zelenskiy'i uyarmış: Ciddiye almadı

Biden'dan Kongre'ye çağrı: Acilen harekete geçilmeli

Biden ve Trudeau'dan ortak mesaj

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)