BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden, İspanya Başbakanı Sanchez'i ağırlayacak----

Biden, İspanya Başbakanı Sanchez'i ağırlayacak

Biden, İspanya Başbakanı Sanchez'i ağırlayacak
20 Nisan 2023 - 02:23 www.finansgundem.com

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın 12 Mayıs'ta İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i Beyaz Saray'da ağırlayacağını belirtti.


Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 12 Mayıs'ta İspanya Başbakan Sanchez'i Beyaz Saray'da ağırlayacağını duyuran Jean-Pierre, liderlerin görüşmede ikili savunma işbirlikleri, transatlantik güvenliği ve ekonomi konularının yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı ve bu kapsamda Kiev'e verilen desteği masaya yatıracaklarını bildirdi.

Jean-Pierre, temmuz ayında Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı'nı devralacak İspanya lideriyle Biden'ın, iklim değişikliği, Latin Amerika ve Karayipler'de genişletilmiş işbirliği dahil bir dizi konuyu görüşeceklerini aktardı.

Biden, Tennessee'li milletvekilleriyle görüşecek

Jean Pierre, Biden'ın ayrıca, Tennessee eyaletinde 27 Mart'taki okul saldırısıyla ilgili protestoya katılan ve ikisi ihraç edilip, seçmenlerin sahip çıkmasıyla yeniden görevlerine dönen Demokrat üyeler Justin Jones, Justin Pierson ve Gloria Johnson'ı 24 Nisan'da Beyaz Saray'da ağırlayacağını söyledi.

Biden'ın eyalet milletvekilleriyle silahlı saldırılarla mücadeleye verdiği önem kapsamında görüşeceğini ifade eden Jean-Pierre, Başkan'ın milletvekillerinin bu kapsamdaki adımlarını takdir ettiğini belirtti.

Borç limiti müzakere edilmeyecek

Jean-Pierre, son dönemde borç limiti konusunda anlaşmazlık yaşadıkları Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülke ekonomisinin temerrüde düşmesiyle tehdit ettiğini söyledi.

Bu konunun kendileri için müzakereye açık olmadığını belirten Jean-Pierre, bu konuda çözüme ulaşmanın Kongre'nin anayasal zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Biden'a destek yüzde 39'a geriledi

 

Biden'dan silahlı saldırılar sonrası harekete geçme çağrısı

 

Biden: Başkan adaylığı için hesabı çoktan yaptım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)