BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBiden: Bankacılık sistemimiz güvenli ve sağlam----

Biden: Bankacılık sistemimiz güvenli ve sağlam

Biden: Bankacılık sistemimiz güvenli ve sağlam
01 Mayıs 2023 - 22:48 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede bankacılık sisteminin 'güvenli ve sağlam' olduğunu söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, First Republic Bank'ın iflasına ilişkin, tüm mevduat sahiplerinin korunduğunu ve vergi mükelleflerinin tehlikede olmadığını belirterek, bu eylemlerin ülkenin bankacılık sisteminin güveli ve sağlam olmasını sağladığını ifade etti.

Biden, "Ulusal Küçük İşletme Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, ABD'li düzenleyicilerin First Republic Bank'ın satışını kolaylaştırmak için harekete geçtiğini anımsattı.

Tüm mevduat sahiplerinin korunduğuna ve vergi mükelleflerinin tehlikede olmadığına dikkati çeken Biden, bu eylemlerin ülkenin bankacılık sisteminin güvenli ve sağlam olmasını sağladığını vurguladı.

"BANKA İFLASLARININ TEKRAR YAŞANMAYACAĞINDAN EMİN OLMAK GEREKİR"

Biden, banka yöneticilerinin iflaslardan sorumlu tutulmasını sağlayacak düzenleme için Kongreye çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, büyük ve bölgesel bankaların düzenlenmesinin ve denetiminin güçlendirilmesi çağrısını yineledi.

Banka iflaslarının tekrar yaşanmayacağından emin olmak gerektiğinin altını çizen Biden, bu güvenceyi verme yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Biden, ABD ekonomisinin ve finansal sisteminin sürekli güvenini sağlamanın acil gündemleri olduğuna işaret ederek, bu konuda yapılması gereken en önemli şeyin ulusal borcun temerrüde düşme olasılığını masadan kaldırmak olduğunu dile getirdi.

ABD'nin 200 yılı aşkın süredir borçlarını ödemede başarısız olmadığına dikkati çeken Biden, Kongredeki bazı Cumhuriyetçilerin temerrüde düşme tehdidinin "sorumsuzca" olduğunu savundu.

Biden, "ülke borcunun temerrüde düşmesi durumunda, faiz oranlarının yükseleceği ve mortgage oranlarının fırlayacağı" uyarısında bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı, First Republic Bank'ın satışından memnun

 

IMF'den bankacılık sektörü açıklaması

 

"Signature Bank'ın iflasının temel nedeni kötü yönetim"

 

JPMorgan FED için yapay zekâ kullanıyor

 

Deutsche Bank'tan 410 milyon sterlinlik satın alma

 

Spekülatif yatırımcıları zengin eden firma iflas etti

 

Fitch: SVB'nin iflası, risk yönetiminin önemini vurguladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)