BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: SVB'nin iflası, risk yönetiminin önemini vurguladı----

Fitch: SVB'nin iflası, risk yönetiminin önemini vurguladı

Fitch: SVB'nin iflası, risk yönetiminin önemini vurguladı
18 Nisan 2023 - 20:48 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, yükselen faiz oranı ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini vurguladığını dikkat çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin bankacılık düzenlemeleri gelişmelerine dair raporun, sektördeki düzenleyicilerin son bankacılık kargaşasından dersler çıkarmak için diğer standart belirleyici organlarla koordinasyon içinde çalışacağını belirttiği aktarıldı.

Bankacılık sektöründeki son türbülansın beklenmedik mevduat çıkışlarını karşılamadaki zorlukları gösterdiğine işaret edilen açıklamada, bunun özellikle bir sektöre yüksek oranda maruz kalındığında, mevduat dağılımının daha yakından izlenmesini sağlayabileceği kaydedildi.

"Basel Bankacılık Denetim Komitesi, 2024'e kadar faiz oranı şoku senaryolarını gözden geçirmeli"

Açıklamada, mevduatların artık elektronik ortamda kolayca transfer edilebildiğine işaret edilerek, denetleyici kuruluşların mevduat sınıflandırması ve likidite karşılama oranlarını gözden geçirebileceği belirtildi.

Basel Bankacılık Denetim Komitesi'nin (BCBS) 2024'e kadar faiz oranı şoku senaryolarını gözden geçirmesi gerektiğine dikkati çekilen açıklamada, "SVB'nin iflası, yükselen Faiz oranı ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini vurguladı" denildi.

Açıklamada, ABD makamlarının SVB ve Signature Bank için yaptığı gibi, mevduat sahiplerini kurtarma veya çözüm sürecinde tutma hassasiyetinin arttığı belirtilerek, İngiltere makamlarının da garantili mevduat miktarının yükseltilmesi çağrısında bulunduğu anımsatıldı.

Norveç Varlık Fonu'na SVB darbesi

 

Wall Street devleri SVB’den farkını gösterecek

 

Fitch'ten Türkiye açıklaması: Yerel yönetimlerin bütçesi dirençli

 

Fitch: Banka iflasları, denetimleri hızlandıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)