BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeyrut'taki olaylar yargı ve güvenlik güçlerinin gözetiminde----

Beyrut'taki olaylar yargı ve güvenlik güçlerinin gözetiminde

Beyrut'taki olaylar yargı ve güvenlik güçlerinin gözetiminde
16 Ekim 2021 - 21:45 www.finansgundem.com

Lübnan Başbakanı Mikati, "Beyrut'taki olaylar yargı ve güvenlik güçlerinin gözetiminde" derken, Yüksek Yargı Konseyi, Salı günü liman patlaması ile ilgilenen yargıç Bitar ile bir araya gelecek

Lübnan Başbakanı Necib Mikati bugün hükümetin yargının ilgilendiği hiçbir dosyaya müdahale etmeme konusunda kararlı olduğu vurgulayarak, Perşembe günü Tayyuna’da olanlara yönelik dosyanın yargı ve güvenlik güçleri denetiminde olduğunu belirtti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın (NNA) bugün aktardığına göre, Başbakan Mikati, Adalet Bakanı Marie Kloud Necm, Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Suheyl Abbud, Cumhuriyet Başsavcısı Yargıç Gassan Uveydat ile ofisinde görüştü. 

Mikati görüşmede Tayyuna’da yaşanan kanlı çatışmaya ilişkin dosyanın tüm yönleriyle ele alınmasını istedi ve yaşananların tüm detaylarının ortaya çıkarılması için soruşturmaları hızlandırmanın ve sorumlu kişilerin yargıya sevk edilmesinin gerekliliğini belirtti.

Mikati, Tayyuna’daki olayla ilgili olarak yargı makamının uygun gördüğü her türlü adımı kendisinin atması gerektiğini belirtti.

Lübnan'da Şii Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Beyrut Limanı'nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan yargıç Tarık el-Bitar'ın yerine başkasının atanması talebiyle Beyrut Adalet Sarayı'na yürüdüğü sırada göstericilerin üzerine ateş açılmış, olayda 7 kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Yerel bir televizyon kanalı bugün Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Yüksek Yargı Konseyi’nin Salı günü el-Bitar ile liman patlaması davasıyla ilgili soruşturmanın seyri hakkındaki görüşünü dinlemek için bir araya geleceğini bildirdi.

4 Ağustos 2020’de meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sonuçlanmadı. Tarihteki nükleer olmayan en büyük patlamalardan biri olan liman patlamasının soruşturulmasında, yargıç el-Bitar’a yönelik karalama kampanyası sebebiyle çok az ilerleme kaydedilebildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)