BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBeyoğlu’nda konut fiyatları uçtu----

Beyoğlu’nda konut fiyatları uçtu

Beyoğlu’nda konut fiyatları uçtu
14 Aralık 2022 - 11:45 www.finansgundem.com

İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları yapılan ilçeler ve mahallelerde farklılık gösteren gayrimenkul fiyatları açıklandı. Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artış ise Esenler'de.

15 milyondan fazla kişinin yaşadığı İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. İstanbul’da kentsel dönüşüm pek çok ilçede devam ederken, en yoğun kentsel dönüşüm olan ilçeler Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece ve Esenler oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artış ise Esenler’de gerçekleşti.

Endeksa.com’un verilerine göre, Beyoğlu’nda konut satış fiyatları son bir yılda %323 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 34 bin 756 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 475 bin 600 TL oldu. Esenler’de ise kiralar son bir yılda %252 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 86 TL, ortalama kira 8 bin 600 TL oldu.

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor. İstanbul genelinde konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı %203, kiralarda değer artışı ise %150 seviyesinde gerçekleşti. İstanbul genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 22 bin 49 TL, ortalama metrekare kira 99 TL, ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 645 bin 880 TL, ortalama kira ise 10 bin 887 TL oldu.

Öte yandan İstanbul’da kentsel dönüşüm pek çok ilçede devam ediyor, fakat en yoğun kentsel dönüşüm olan ilçeler Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artış ise Esenler’de gerçekleşti. Beyoğlu’nda konut satış fiyatları son bir yılda %323 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 34 bin 756 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 475 bin 600 TL oldu. Esenler’de ise kiralar son bir yılda %252 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 86 TL, ortalama kira 8 bin 600 TL oldu.

Verileri değerlendiren Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Konut fiyatlarındaki değer artışını değerlendirirken konut üretim maliyetini göz önünde bulundurmak gerekiyor. TÜİK’in Eylül ayında açıkladığı verilere göre bir önceki yılın aynı ayına göre inşaat maliyet endeksi %119,83, malzeme endeksi %133,40, işçilik endeksi ise %84,04 arttı. Konut üretim maliyetlerindeki artış yeni konut üretimini yavaşlatıyor. Yavaşlayan konut üretimi ise konut arzını düşürdüğü için birinci el konut satış fiyatlarının yanı sıra, ikinci el konut satış fiyatı ve kiraları artırıyor.” şeklinde konuştu.

Ruslar, konutta Türkiye'yi tercih ediyor

 

Konut fırsatçıları faiz indirimini bekliyor

 

Ofisin konuta dönüşümü 20 binin altında kalacak

 

2023’te konut piyasasını neler bekliyor?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.14 Aralık 2022 12:29

    BİRİNCİ DERECEDEN EMEKLİ VİLAYET MEMURLARININ EMEKĹİ MAAŞI 8500 TL YE YÜKSELEN KİRALARA YETMEZ ÜLKEMİZDE KİRACILARDA YA OTURDUĞUM EV KENSEL DÖNÜŞÜMDE YIKILIRA YA EVSAHİBİ ÇOCUĞUNU EVLENDİRİRSE YA ŞU/BU OLURSA KİRA KAOSU KAYGISI YAŞANIYOR