BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeylikdüzü'nde velilerin okul savaşı ----

Beylikdüzü'nde velilerin okul savaşı

Beylikdüzü'nde velilerin okul savaşı
04 Mart 2013 - 11:53 www.finansgundem.com

Tam gün eğitime geçişte bazı okulların statüsünün değiştirilerek öğrencilerin transferi Beylikdüzü’nde tartışma yarattı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında okullarda tam gün eğitime geçiliyor. Bu kapsamda bazı ilk öğretim okulları ilkokula, bazı ilk öğretim okulları da orta okul - lise'ye dönüşerek öğrenciler bu okullar arasında transfer ediliyor.
Bu yasal düzenleme okulların dönüşmelerinde kademeli geçişe imkan tanıyor. Malum olduğu üzere bu yıl başlayan bir uygulama ile 66 aylık çocuklar ilk kez ilkokula başladılar. Henüz 5 yaşında ilkokula başlamış olan ve bu duruma zorlukla alışmış olan bu minik insanlardan yeni bir okula, yeni bir öğretmene alışmaları istenecek. Bu durumun mağdur ettiği veliler ise yasada tanınan kademeli geçiş sürecinin uygulanmasını, çocuklarının ilkokulu başladıkları yerde bitirmelerini istiyorlar. Ve bir veli bakın tepkisini nasıl dile getiriyor:
"Bu bağlamda bir haber ajansında yer alan yanlı bir haberde Beylikdüzü'ndeki iki okul arasında açıkca bir taraf tutuluyor ve kamuoyu ilgisi oluşturulmaya çalışılıyordu. Bunun üzerine olayın bir de karşı taraftan dinlenmesi gerektiğini düşündük ve madalyonun öbür yüzüne bakıyoruz.
Olayın kahramanı iki okuldan biri Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu diğeri ise Koç İlköğretim Okulu. Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu'nda çocukları bulunan veliler kendi okullarının ilkokula dönüşmesini ve Koç İlköğretim Okulu'nda okuyan çocukların bu okula transfer edilmesini; orta okulda okuyan kendi çocuklarının ise Koç Ortaokulu'na kaydırılmasını istiyor ve bu yolla tam gün eğitime geçilmesi gerektiğini savunuyor.
Söz konusu taraflı haberde bir velinin 'Bizim okulumuz ilkokul olmaya daha müsait. Bunu da herkes biliyor' şeklindeki dayanaksız iddialarına yer veriliyor. Oysa kendi okulları 4 katlı bir bina ve bir oyun parkı yok, bir spor sahası yok. Kantini okul binasının dışında, bir yemekhanesi yok. Elimizi vicdanımıza koyup düşünmek gerekirse, bu veliler kendi ortaokula giden çocuklarının yağmurda karda bahçedeki kantinden bir şeyler alıp yemelerini istememekte haklılar. Ancak bu yanlış çok daha büyük bir yanlışla düzeltilmemeye çalışılmamalı. 11- 15 yaş arasındaki çocukların mağduriyetini önlemek için 6-10 yaş arasındaki çocukları mağdur etmek vicdan sahibi hiç bir insana doğru gelmemeli.
Koç İlköğretim Okulu ise iki katlı bir bina, içinde bir anaokulu var ve oyun sahaları, spor sahaları her yaş grubundaki çocuğa göre dizayn edilmiş ayrı ayrı mekanlar. İlkokullar ve ortaokullar için okula ayrı giriş çıkışlar yapılmış durumda ve hem ilkokul olarak hem de ortaokul olarak hizmet vermeye son derece müsait. Bu yüzden şu an birinci sınıfta okuyan pek çok çocuğun okulda en az bir yıllık anaokul tecrübesi var. Hatta bazılarının iki yıllık anaokulu eğitimi sonrasında şu anda birinci sınıfta olduğunu görebiliyoruz.
Ayrıca Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu tam gün eğitime geçemiyorsa bu imkansızlıklardan değil strateji hatalarından kaynaklanıyor. Sözkonusu okullarda sabahcı-öğlenci ayrımı ile yapılan ikili eğitim 15-20 kişilik sınıflarda yapılıyor. Zira okulda bariz bir öğretmen fazlası var. Koç İlköğretim Okulu ise tam gün eğitimi, kuruluşundan bu yana devam ettiriyor ve sınıflarının mevcudu 30-40 kişi arasında değişiyor.
Üstelik Koç İlköğretim Okulu'na giden çocuklar bu okulun civarında oturan ailelerin çocukları. Şimdi bu ufacık bedenlerin kendi okullarından iki kat daha uzaktaki bir okula gitmelerini istemek de pek adil görünmüyor.
Burada söz edilmeyen bir gerçek ise eski adı ile Koç İlköğretim Okulu bünyesindeki Koç Ortaokulu'nun çevre okullara göre hatta İstanbul'daki pek çok okula göre başarı oranının daha yüksek olduğu bir okul olması.
İşte bu başarı Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu'nun orta kısmına geçecek çocukları olan aileleri cezbediyor ve bu birleşme için bastırıyorlar.
Sonuçta Milli Eğitim Bakanlığı'nın yasayı çıkarmaktaki amacı eğitimi daha etkin ve daha verimli kılabilmek. Hal böyle iken gayet başarılı bir çizgi izleyen bir yapıyı bozmaya çalışmanın ne anlamı olabilir ?
Koç İlköğretim Okulu kuruluşundan bu yana velilerin ve fedakar öğretmenlerinin desteği ve tam bir takım çalışması ile bu hale gelebildiyse başka okullar bu yapıyı bozmaya değil örnek almaya yönelmeli. Kimse kendi çocuğunun geleceğini başka çocuklarınkini riske atmakta aramamalı. "
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koç Ortaokulu 2015 mezunu:) 17 Nisan 2020 10:21

    7 yıl sonra güncelleme. İlk başta çok tepki gösterdik bu uygulamaya. Okulumuzdan ayrılmak,Koç ortaokuluna geçmek istemedik. Ama şimdi dönüp bakınca hayatımın en güzel günlerini orada geçirdiğimi hissedebiliyorum. Bütün öğrenciler kaynaştı ve çok güzel arkadaşlıklar kurdular. Öğretmenlerimiz de bizler arasında ayrım yapmadı. Hatta ilk yılın sonunda kim hangi okuldandı onu bile ayırt edemiyorduk. Hayatımın en güzel günleri,en iz bırakan yıllarıydı resmen. Öğretmenlerimin anlattığı dersleri,bilgileri hala unutmam. Bin yıl geçse de karşıma öyle öğretmenler çıkmayacak biliyorum. Bu kararı kim aldıysa,hangi yetkiliyse onun ellerinden öperim,eğer hala hayattaysa bir gün o kişiye çiçek götürmek isterim. Hayatımın insanıyla bile bu okul sayesinde tanıştım ben. İyi ki varsınız.

  • Adınız Soyadınız16 Ekim 2014 09:06

    O zaman gelmeyin. Bizdede sizi isteyen biri yok. Öğretmen bile söyleniyor. İnanın biz sizden daha akıllıyız

  • aleynaa19 Haziran 2014 13:10

    gesoğlu öğrencilerinin bizi suçlamaya hakkı yok bizde gesoğlunu istemiyoruz ama mecbur

  • ZAZA10 Haziran 2014 12:01

    EN BÜYÜK SUÇ GESOĞLUNU KOÇA GÖNDEREN YETKİLİ KİŞİDİR BU KADAR

  • zazaza09 Ocak 2014 21:20

    siz istemiyosunuz gesoğlunu bizde koça gelmek istemiyoruz kaç senedir ordayız...

  • a.clskan12 Ağustos 2013 05:11

    Bizde gelmek istemiyoruz

  • Sude20 Haziran 2013 19:47

    Ben Mehmet gesoğlu ortaokulunda okuyorum bizde sizin okulunuza gelmeye meraklı değiliz ama mecburuz bu arada iki okul arasındaki mesafe çok az

  • qqqq30 Mayıs 2013 00:31

    2 okul arasındaki mesafe 100 metre bile değil bu yorumu yazan saçmalamış koçun öğremenleri 60 yaşında bee

  • ali ak20 Mart 2013 23:20

    velilere bakılmadan okullar atrılmalı.

  • yücel05 Mart 2013 22:30

    çocuklarım Koç İlköğretim de ilk ve orta okulu beraber okuyacaklar düşüncesi ile okul yanından ev satın aldım.Kademeli geçiş olmazsa iki ayrı okula koşturacağım.

  • Selen05 Mart 2013 22:10

    Kapatılsın yasal olmayan çok şey dönüyor okulda evleri orada olmayanlar başka ailenin yanında yaşıyormuş gibi gösterildi devlet kandırılıyor.önce bu olaylar açığa çıksın....

  • pelin05 Mart 2013 09:00

    okulumuzun bu şekilde devam etmesini istiyoruz çünkü ilk ve orta okul öğrencileri birbirlerini görmüyor bile bizim okulumuzda hiçbir sorun yok ama yinede mümkün değilse bu biz kademeli geçiş hakkımızı istiyoruz.

  • Sibel05 Mart 2013 00:47

    Çocuklarımız 66 aylık burada okula başladı, burayı okul diye belledi. Her sabah nereden duydu ise okulum kapanmasın diye gözyaşı döküyor. Bu çocukların zaten erken yaşta okula adapte olma sorunları daha yeni yeni bertaraf olmuş , okulunu sevmiş iken birde bu şekilde psikolojilerine darbe vurup o tazecik duygularını zedelemenin kime ne yararı var. Kademeli Geçişi istiyor ve destekliyoruz.

  • Emin05 Mart 2013 00:38

    Beylikduzu civarında ilkokul sartlarına uygun tek okul KOC İLKOGRETIM OKULUDUR 66 aylık zorunlu okula alınan cocuklarımıza uygun nitelikleri barındıran fazla merdivenleri olmayıp,2 katlı, anaokulu özelliklerinde güvenlik sartları tamamen ilkokul ögrencilerıne hıtap eden yegane okuldur.Hep beraber başta Sayın müdürümüz başta olmak üzere tüm veliler elele vererek okulumuzu İlk ve Orta öğrenim olarak layıkı ile de ayırıp eğitimimize devam ediyoruz.Şimdi de bizden tüm bu yaptıklarımızı heba etmemiz okulumuzu terk etmemiz isteniyor.Bunun neresi adil..Lütfen elinizi vicdanıza koyup düşünün! Kademeli Geçişi istiyor ve destekliyoruz..

  • Fatma04 Mart 2013 21:09

    Koç İlköğretim Okulu geçen yıl istenilen ayrımı sorunsuzca gerçekleştirmiştir İlkokul ve ortaokul olarak çocuklarımıza hizmet vermektedir. Biz okulumuzun bu şekilde devamını bu mümkün değilse de kademeli geçiş hakkımızı istiyoruz.

  • fatma04 Mart 2013 19:25

    Koç İlkokulu velisi olarak çocuğumun hakkı olanı istiyorum. Biz çocuğumuz 8 yıl burada okuyacak diye evimizi taşıdık. Bu ailemize maddi ve manevi külfet getirse de çocuğumuz için iyi olanı yapmaktı amacımız. Koç İlköğretim'in sorunsuz biçimde gerekli ayrımı yapmış olması da bize güven vermişti. Şimdi bir yıl sonunda gitmemiz isteniyor. Biz okulumuzdan vazgeçmiyoruz. Çocuğumuz kendi mahallesindeki okulda okumayı hakediyor. Mağdur olduğunu düşünenlerin ise itiraz adresi yanlış, biz veliler olarak suçlamaları reddediyoruz.

  • Koç ilköğretim okulu velisi04 Mart 2013 17:15

    Sayın yetkililer beylikdüzü bölgesinde başarısı yüksek olan bir okulu neden bölmeye çalışıyorsunuz.Okul kendi bünyesinde velileri ile yöneticileri birlikte olup. ilk ve ortaokul eğitimini vermekte