BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBeyaz Saray’dan ABD ekonomisi için tahminler----

Beyaz Saray’dan ABD ekonomisi için tahminler

Beyaz Saray’dan ABD ekonomisi için tahminler
03 Şubat 2015 - 15:22 www.finansgundem.com

Beyaz Saray raporunda, ABD ekonomisinin daha da büyüyebileceği ancak bu yıl büyümeyi kısıtlayan bazı faktörler bulunduğu belirtiliyor.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Wall Street Journal’da yayınlanan analizde, Beyaz Saray Başkanlık Bütçe Ofisi tarafından yayınlanan ekonomik tahmin raporu ele alınarak, Beyaz Saray, Kongre Bütçe Ofisi (CBO) ve Fed’in ABD’yi ekonomik olarak son on yılın en iyi döneminde gördükleri belirtiliyor.

Başkanlık Bütçe Ofisi tarafından yayınlanan ekonomik tahminlerde, 2016 sonunda işsizlik oranının %5’in altına –resesyondan beri gözlenen en düşük oran- düşmesi bekleniyor. Beyaz Saray bu yıl ve gelecek yıl büyümenin %3 olmasını -2004 ve 2005’ten beri art arda gözlenen en iyi oranlar- bekliyor.

Beyaz Saray raporunda, ABD ekonomisinin daha da büyüyebileceği ancak bu yıl büyümeyi kısıtlayan bazı faktörler bulunduğu belirtiliyor. Rapor, Fed politikası desteğiyle düşen işsizliği ve yedi yıllık durgunluktan sonra artmaya başlayan tüketici güveniyle birlikte canlanan talebi olumlu noktalar arasında gösteriyor. Kredi krizinin halen süren etkileri ile Asya ve Avrupa ekonomilerinde süren cansızlık ise negatif unsurlar olarak belirtiliyor.

Analizde Beyaz Saray’ın ekonomik projeksiyonlarının CBO’ya göre zaman zaman fazla iyimser olduğu ancak geçtiğimiz yıl ise işsizlik konusunda karamsar tarafta yer aldığı ve işsizlik tahmini %6,9 olmasına rağmen yıl sonunda gerçekleşmenin %5,6 olduğu hatırlatılıyor.

Şimdi ise Beyaz Saray, CBO ve Fed’in önümüzdeki yıllarda büyümenin güçleneceği ve işsizliğin azalacağına dair hemfikir oldukları vurgulanıyor. Bu iyimserliğin kısmen ekonominin geçtiğimiz yıllarda kazandığı ivmeden kaynaklandığı ve uluslararası çalkantılara rağmen bütçe tartışmaları ve finansal krizin yaraları arasında işsizliğin düzenli olarak azaldığına dikkat çekiliyor. Ekonomik büyümenin ise hayal kırıklığı yaratıcı şekilde yavaş ancak ısrarlı olduğu vurgulanıyor.

Beyaz Saray bu sene %3 büyüme öngörüyor. Bunun CBO’nun %2,9 ve Fed’in %2,6 ile %3 arasındaki tahminlerine oldukça yakın bir oran olduğu ifade ediliyor. Beyaz Saray 2017’de işsizliğin %4,9’a azalacağını öngörerek %4,9 ile %5,3 arasında bir oran öngören Fed ile aynı çizgiye geliyor, fakat %5,3 oranında  işsizlik tahmininde bulunan CBO'dan farklılık gösteriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)