BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBetondan petrol fışkırdı ----

Betondan petrol fışkırdı

Betondan petrol fışkırdı
12 Şubat 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6 kuyuda petrol üretimine başlandığını bildirdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin ikinci nükleer santrali olacak olan Sinop'taki santralin yatırım değerinin 22-25 milyar dolar arasında olacağını ve hazine garantisi verilmeyeceğini söyledi. Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin "Türkiye 2012 Raporu"nun sunuşunda konuşan Yıldız, "Sinop'a yapılacak olan santrale dair görüşmeler devam ediyor. 1980'lerde Türkiye'den 150 milyon dolarlık yatırım için hazine garantisi isteniyordu. Buradaki yatırım için hazine garantisi vermeyi düşünmüyoruz" dedi.
Yıldız, Sinop'taki nükleer santral için dört ülke ile görüşmelerin devam ettiğini ve teknolojiye bağlı olarak yatırım tutarının 22-25 milyar dolar arasında olacağını bildirdi.
Sinop'a yapılacak olan ikinci nükleer santral için Türkiye Çin, Japonya, Kanada ve Güney Kore ile görüşürken, Fransa daha önce Türkiye'deki nükleer santral yapımı sürecinde yer almak istediğini açıklamıştı. Yıldız, hangi ülke ile Sinop'a santral yapılacağına bir an önce karar vermekistediklerini de kaydederek, "Ancak devamlı yeni teklifler geliyor. Ciddi bir rekabet var. O nedenle süreç biraz uzuyor" dedi.
Türkiye'nin ilk nükleer santralini Mersin Akkuyu'ya yapacak olan Rusya, yaklaşık 5,000 MW olan bu santralin yatırım tutarının 20 milyar dolar olduğunu bildirmişti.
KAPATILAN KUYULARDA ÜRETİME BAŞLANDI
Yıldız, 1980'li yıllarda beton dökülerek kapatılan bazı kuyuların yeniden açıldığını ve petrol fiyatlarının varil başına 120 dolara yaklaşmasının ardından fizibl hale gelen sahalarda düşük kapasite de olsa üretim yapıldığını bildirdi.
Bazı sahalarda üretim yapılırken bazı sahaları üretim programına aldıklarını kaydeden Yıldız, üretim yapılan saha sayısının şu anda altı olduğunu bildirdi
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)