BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke'nin kararı ne olacak?----

Bernanke'nin kararı ne olacak?

Bernanke'nin kararı ne olacak?
17 Eylül 2013 - 14:12 www.finansgundem.com

Piyasaların merakla beklediği Fed toplantısı bugün başlıyor. Toplantıdan tahvil alımına yönelik karar bekleniyor ancak Fed başka adımlar da atabilir

Dünya piyasalarının aylardır büyük bir merakla beklediği Fed toplantısı 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Reuters anketinde beklenti, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık varlık alım programını 10 milyar dolar azaltacağı yönünde. Toplantıya ilişkin senaryolar tahvil alımıyla sınırlı değil. Ekonomide iyileşmeye işaret etmeyen sinyallerden dolayı hızla azalan işsizlik nedeniyle, Fed'in bazı hedeflerini revize etmesine neden olabileceği belirtiliyor. Tahvil alımlarının azaltılması kadar kısa vadeli faiz oranlarında artış yaşanması ihtimali de piyaslarda endişe yaratıyor. Hatta, Fed'e yakın bazı isimler, faiz artışı kaygısını gidermek isteyen ABD Merkez Bankası'nın gevşeme planınından çıkış için hedeflediği yüzde 6,5'luk işsizlik eşiğini daha da aşağıya çekebileceğini kaydediyor. Çarşamba sona erecek olan Fed toplantısı, 2016 yılına yönelik büyüme, işsizlik, enflasyon ve kısa vadeli Faiz oranı hedefi tahminlerinin ilk defa açıklanacak olması bakımından da büyük önem taşıyor. Fed'in 2016 için yüzde 6'nın altında bir işsizlik hedefi açıklaması bekleniyor. Buna bağlı olarak kısa vadeli faiz oranının da yüzde 4 civarında, yani  'normale yakın' gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
İLK SİNYALİ MAYIS'TA VERDİ
Fed Başkanı Ben Bernanke niceliksel gevşemede Eylül'de ilk geri adımı atabileceklerinin sinyalini 22 Mayıs'ta verdiğinden bu yana finans piyasalarında oynaklık artarken gelişen ülkeler baskı altında kaldı. Fed program dahilinde beş yılda piyasalara 2,75 trilyon dolar likidite sağladı.
SUMMERS KRİTİK HAFTADA ÇEKİLDİ
Fed'in varlık alımını azaltacağı beklentisiyle haftalardır baskı altında olan piyasalar, faiz artırımı yanlısı olan Fed başkan adayı Larry Summers'ın yarıştan çekilmesiyle bir nebze rahatladı. Ocak'ta süresi dolacak olan Bernanke'nin yerine Summers'ın gelmesi halinde faizlerin daha sert yükseleceği endişesi piyasalarda hakimdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)