BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke stres testlerine arka çıktı----

Bernanke stres testlerine arka çıktı

Bernanke stres testlerine arka çıktı
09 Nisan 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Bernanke, güçlü bankaların ekonomik büyümeyi olumlu etkilediğini savundu

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke, ABD'deki finansal şirketler üzerinde uygulanan stres testlerinin bankacılık sistemini güçlendirdiğini ve ekonomik büyümeye de yardımcı olduğunu söyledi.
Şartların henüz ulaşılmak istenenden uzakta olmasına rağmen ekonominin bugün artık 4 yıl öncesine kıyasla çok daha güçlü durumda olduğunu belirten Bernanke, bankaların birkaç yıl öncekinden daha iyi durumda olmasının da toparlanma üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu dile getirdi.
Bernanke, Fed'in bankaların likidite risklerini daha iyi yönetebilir ve toptan fonlama bağımlılıklarını azaltmış hâlde olmalarını hedeflediğinin altını çizdi. Fed Başkanı, 2008-2009 finansal krizin ardından herhangi bir şirketin daha vergi mükelleflerin kurtarılması ihtimalini azaltmaya çalışıyor.
Dodd-Frank Yasası ile birlikte Fed, en büyük bankalaları, kazançların bir kısmını korumaya ve kayıplara karşı tamponlarını artırmaya zoprladı. Fed geçtiğimiz ay ABD'nin en büyük 18 bankasının 17'sinin sermayelerini asgari seviyelerde koruyarak sert bir resesyona dayanabileceğini söylemişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)