BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBernanke görevi bırakıyor mu----

Bernanke görevi bırakıyor mu

Bernanke görevi bırakıyor mu
22 Mart 2013 - 14:15 www.finansgundem.com

Rekor düzeyde parasal genişleme programlarını devreye sokan Fed Başkanı Bernanke, görev döneminin sonunda gideceğinin sinyalini verdi

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, Amerikan başkanı ile biraz geleceğine dair konuştuğunu ve Fed ekonomiyi teşvik etmek için uyguladığı öngörülmemiş politikalarından çıkıncaya kadar görevinde kalmak gibi bir kişisel sorumluluk taşımadığını söyledi.
Washington'da konuşan Bernanke, kendisine Başkan Obama ile önümüzdeki yılın Ocak ayında sonlanacak olan görev dönemine ilişkin belli bir plan konusunda konuşup konuşmadığı sorulduğunda, "Dünya üzerinde parasal genişlemelerden çıkışı yönetebilecek tek kişinin kendim olduğunu sanmıyorum" dedi.
Bernanke'nin Perşembe günkü ifadeleri, 7 yıllık görev döneminin büyük kısmını finansal kriz ve sonrası ile geçirmesinin ardından Bernanke'nin yorulduğunu ve özel hayatına dönmeyi istediğini söyleyen Obama'nın bazı ekonomik ve siyasi danışmanlarının görüşleriyle de uyuşuyor.
Fed sözcülerinden biri Michelle Smith, ve Beyaz Saray sözcüsü Amy Brundage konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.
Fed Başkanı Bernanke 12 Aralık'ta katıldığı basın konferansında Bernanke'nin başkan ile görevinden ayrılmasına ilişkin hiçbir görüşme yapmadığını söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)