BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBernanke füzelere odaklandı----

Bernanke füzelere odaklandı

Bernanke füzelere odaklandı
10 Eylül 2013 - 08:46 www.finansgundem.com

Her ay piyasaya 85 milyar dolar veren Fed’in, musluğu kısıp kısmayacağı 18 Eylül’de belli olacak

DÜNYA ekonomisinin gözü kulağı artık ABD’den gelecek haberlerde. 17-18 Eylül’de yapılacak Fed’in Açık Piyasa Komitesi toplantısında, bankanın tahvil alımlarının yavaşlatılması konusunda somut bir karar alması beklenirken, bunun önündeki tek büyük engel ise Suriye’deki karışıklık. Çok yakın bir gelecekte Suriye’ye düzenlenmesi beklenen olası bir askeri müdahalenin Fed’in bu kararını erteletebileceği konuşuluyor.
TÜRKİYE İÇİN DE ÇOK KRİTİK
 Bu da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için önemli bir haber. Yaz aylarının başından bu yana bu endişeyle gelişmekte olan ülkelerini yerel para birimleri önemli ölçüde değer kaybetti. Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Türkiye bu düşüşte önemli yara aldı. 
TOPLANTIYA ‘BOMBA’ DÜŞECEK
İsviçreli Credit Suisse’in tahminlerine göre ise Suriye’deki gelişmelerin Fed’in kararını etkilemesi çok kolay olmayacak. Bankanın tahminine göre sadece 17-18 Eylül tarihlerinde yapılacak toplantı sırasında düzenlenecek bir bombardıman Fed’in kararını gözden geçirmesine sağlayabilir.
DOLAR 2.02’YE İNDİ BORSA % 3.7 ÇIKTI
Geçen haftanın son işlem gününde TL’de başlayan değer kazancı Merkez Bankası’nın ek sıkılaştırma uygulamasının da desteğiyle dün devam etti. Dolardaki düşüş borsa performansını da etkiledi. BIST 100 günü yüzde 3.65 primle kapattı. Gün sonunda dolar 2.0280’e euro da 2.6850’ye geriledi.
20 MİLYAR DOLAR İLK ETAPTA YETERLİ
FED piyasadan ayda toplam 85 milyar dolarlık alım gerçekleştiriyor. Bunun 45 milyar doları hazine tahvili, 40 milyar doları ise mortgage senetleri. Credit Suisse’e göre Fed ilk etapta bu alımları 20 milyar dolar azaltacak. Yani Fed piyasaya her ay 20 milyar dolar daha az para verecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)