BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Berat Albayrak mailleri' davasında tahliye kararı----

'Berat Albayrak mailleri' davasında tahliye kararı

'Berat Albayrak mailleri' davasında tahliye kararı
24 Ekim 2017 - 21:59 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu ileri sürülen maillerle ilgili haber ve paylaşımlarıyla 'terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları' iddiasıyla 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, Diken eski editörü Tunca Öğreten, Birgün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat ile tutuksuz sanıklar Derya Okatan, Eray Sargın, Metin Yoksu ve taraf avukatları katıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, savunma yapan tutuksuz sanık Derya Okatan, torba bir iddianame ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek, kamuyu ilgilendiren mailleri haberleştirdiklerini ifade etti. Eray Sargın da yasal bir derneğin WhatsApp ve Twitter grubunda bulunmasının normal olduğunu, olayın haber niteliği taşıdığını, gazetecilik faaliyetlerinin engellendiğini savundu. Tutuklu sanık Ömer Çelik ise talebi üzerine tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmasında tahliyesini ve beraatını istedi. Tutuklu sanık Mahir Kanaat de iddianamede geçen söz konusu sohbet grubunu kendisinin kurmadığını iddia ederek, "Redhack grubu kendi kurduğunu ve kendi istediği gazetecileri eklediğini açıkladı. İsteğim dışında eklendim. Berat Albayrak ile ilgili mailleri indirmedim" şeklinde savunma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, avukatı Ferah Yıldız aracılığıyla davaya katılma talebinde bulundu.

Sanıkların savunmasının ardından görüşünü açılayan duruşma savcısı, tutuklu sanıklardan Ömer Çelik'in tahliyesini, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerine ilişkin talepte bulundu.

ÖMER ÇELİK TAHLİYE EDİLDİ

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ömer Çelik'in tahliyesine, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat'in bu hallerinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin devamını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılma talebini kabul etti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huni25 Ekim 2017 00:36

    Madem haberler sahte, o zaman sahtecilikten dava açarsın. Daha haber yapıldığı için açılmış. Üstüne bir de gizlilik kararı almışsın. Bu durumda yazılanlar gerçek miymiş ben tam anlamadım?