BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da bölgesel hükümetlere hava kirliliği davası----

Belçika'da bölgesel hükümetlere hava kirliliği davası

Belçika'da bölgesel hükümetlere hava kirliliği davası
24 Ekim 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Belçika'da vatandaşlar, ülkedeki üç bölgesel hükümeti hava kirliliğiyle ilgili üstlerine düşen yasal zorunlulukları yerine getirmedikleri gerekçesiyle dava etmeye hazırlanıyor.

Belçika merkezli “ClientEarth” isimli kar amacı gütmeyen kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, ülkede 9 vatandaşın, başkent Brüksel, Valon ve Flaman hükümetlerine karşı hava kirliliğiyle mücadeleyle ilgili gerekli mevzuatı kabul etmeyerek sağlıklarını tehlikeye atmaları nedeniyle dava açacağı duyuruldu.

Yazılı açıklamada, “Belçika makamları, hava kirliliği yasalarını değiştirmeyerek insanları, bilim adamlarının ‘nefes almak için kabul edilebilir olduğunu’ belirttiğinden dört kata kadar daha yüksek hava kirliliği seviyelerine maruz bırakıyor” iddiasında bulunuldu. Açıklamada, “Çoğu solunum sağlığı sorunlarından muzdarip 9 müşteki, ClientEarth’teki çevre avukatlarıyla, yetkililerin kendilerini ve ailelerini tehlikeli kirlilikten korumak için en son bilim ışığında hava kalitesi yasalarını sıkılaştırmasını talep ediyor” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, Charleroi kentinden astım hastası olan “Denis” isimli müştekinin “Sağlıklı hava solumanın, örneğin istikrarlı bir iklim hakkı gibi temel bir hak olduğuna inanıyorum. Hükümetler, açıkça yeterince yapmıyor ve toplu olarak bedelini ödüyoruz. Artık harekete geçmeliler” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun, bu hafta içinde Dünya Sağlık Örgütü’nün geçen sene sıkılaştırdığı kurallar çerçevesinde hava kalitesiyle ilgili kurallarını revize etmesi bekleniyor. Ancak Komisyonun teklifinin kabul edilmesinin uzun bir süreç gerektirdiği vurgulanan açıklamada, üye ülkelerin gelecek birkaç yıl boyunca yeni kurallara uymakla yükümlü olmayacağına dikkat çekildi.

Geçen ay Alman hükümeti de aynı gerekçe ile dava edilmişti.

Belçikalılar ısınmak için odun ve pelete yöneldi

 

Almanya gazda kıtlığı önlemek için tüketimini yüzde 30 azaltmalı

 

Avrupa için yüksek düzeyde ozon kirliliği uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)