BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika Çin'den gelen uçakların atık sularına Kovid testi yapacak----

Belçika Çin'den gelen uçakların atık sularına Kovid testi yapacak

Belçika Çin'den gelen uçakların atık sularına Kovid testi yapacak
03 Ocak 2023 - 01:45 www.finansgundem.com

Belçika'nın Çin'den gelen yolcu uçaklarındaki atık suları test ederek Pekin'in Kovid-19 salgınıyla ilgili paylaştığı verilen doğruluğunu test edeceği açıklandı.

Çin'de Kovid-19 vakalarının endişe verici hızla artış göstermesi nedeniyle salgın önlemi alan ülkeler arasına Belçika da dahil oldu. Belçika hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Çin'in Kovid-19 verilerini kontrol amacıyla, bu ülkeden gelecek uçakların atık sularını test edileceği belirtildi.

Euronews'in haberine göre Kovid-19 salgının başlangıç noktası olarak bilinen Çin'de hastalıkla mücadelede önlemler gevşetilirken, bu ülkenin paylaştığı verilerin güvenilirliği sorgulanmaya devam ediyor.

Açıklanan düşük can kaybı ve ülke hastanelerinden yansıyan yoğunluk şüpheleri artırırken, Belçika'da ilginç bir uygulama başlıyor.

Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Steven Van Gucht Reuters'e verdiği demeçte, Çin'den gelen uçaklardaki atık sulara test yapılacağını söyleyerek, "Bu, Çin'den aldığımız verilerin doğruluğunu kontrol etmek için ek bir izleme uygulaması olacak" dedi.

Çin'den gelen yolcuların tamamının tuvaleti kullanmayacağının farkında olduklarını kaydeden Gucht, uygulamanın amacının bireyleri takip etmek değil, 'bağımsız şekilde Çin'de ne olduğunu anlamak' olduğunu vurguladı.

Belçika, Çin'den gelen yolculardan yedi gün içinde semptom göstermeleri durumunda test yapmalarını istiyor.

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke de yeni önlemleri açıkladığı basın toplantısında, Çin'deki salgının artışına karşı Avrupa Birliği çapında bir politikaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kovid vakaları azaldı, grip arttı: Korunmak için 3 temel kural!

 

Kovid'in en belirgin belirtisi şekil değiştirdi: Rengine bakın!

 

Yeni Kovid araştırması: Ölenlerin beyninde virüs saptandı!

 

DSÖ ve Çin'den güncel Kovid-19 değerlendirmesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)