BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik celp dönemleri ve sevk tarihleri açıklandı----

Bedelli askerlik celp dönemleri ve sevk tarihleri açıklandı

Bedelli askerlik celp dönemleri ve sevk tarihleri açıklandı
13 Ocak 2024 - 20:43 www.finansgundem.com

Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda ''2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacak'' denildi

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre; 2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacak. 2024 bedelli askerlik celp dönemleri ve sevk tarihlerine ilişkin ayrıntılar ne?

Bedelli askerlik celp ve sevk dönemleri MSB tarafından duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nün son dakika duyurusuna göre; 2023 yılında bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuran ve ödemesini tamamlayan yükümlüler 2024 yılında aşağıdaki celp ve sevk dönemlerinde bir aylık temel askerlik eğitimini yapmak için sevk edilecekler.

Bedelli askerlikte celp dönemi

Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler aşağıdadır.

Sevk Tarihleri:
1.08 Şubat 2024
2.07 Mart 2024
3.18 Nisan 2024
4.16 Mayıs 2024
5.27 Haziran 2024
6.25 Temmuz 2024
7.22 Ağustos 2024
8.19 Eylül 2024
9.17 Ekim 2024
10.14 Kasım 2024
11.12 Aralık 2024

2024 belli askerlik ücreti 

Bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını anımsatan Aktürk, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Mali ve Sosyal Haklar genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olmuştur" dedi. Ocak-Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan zamlı tarifeyi yatıranlar bedelli askerlik yapabilecek.
Bedelli askerlik başvurusu yaptıktan sonra ödemelerin peşin olarak yapılması gerekiyor. Ödemeler Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Mal Müdürlükleri'ne yapılabiliyor.

Bedelli askerlik kredisi 

Nakit olarak verilmesi gereken bedelli askerlik ücretini bankadan kredi alarak taksitlere bölerek ödeyebilmek mümkün. Bedelli askerlik kredisi, sadece bu duruma özgü bankaların oluşturduğu bir kredi türü. Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenler bu krediye başvurabiliyor. Bu kredide her bankanın özel kampanyaları bulunuyor. Bazı bankalar bedelli askerlik için özel krediler öngörürken bazı bankalar ise ihtiyaç kredisi olarak bedelli askerlik yapmak isteyenlere kredi verebiliyor. Bedelli askerlik kredisinin faiz ve vadesi bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar ödeme erteleme seçeneği de vererek avantajlı teklifler sunuyor.

Bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, bedelli askerlik sonuçlarının açıklanacağı tarih duyuruldu.

Bedelli askerlik sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet sistemi üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

Bedelli askerlik sonuçları sorgulaması nasıl yapılır?

Milli Savunma Bakanlığının yayınladığı askerlik celp ve sevk duyurusuna göre bedelli askerlik yerleri e-Devlet sistemi üzerinden ve askerlik şubelerinden öğrenilecek.

Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleri ile e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını sorgulayabilecekler.

(Sputnik)

Bedelli askerlik tutarı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti güncellendi

Bedelli askerlik yapan kıdem tazminatı alabilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)