BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBebek telsizi kullananlar dikkat!----

Bebek telsizi kullananlar dikkat!

Bebek telsizi kullananlar dikkat!
15 Ağustos 2013 - 11:53 www.finansgundem.com

Amerika'da bebek telsizini hacklediler...

ABD’nin Texas eyaletinde yaşayan bir çift, bebeklerinin odasındaki bebek telsizinden, 2 yaşındaki kızlarının da adını kullanarak küfürler eden bir adamın sesini duyunca korkuya kapıldı.
Olayı anlatan Gilbert, geçen hafta sonu evde oldukları sırada telsizden bazı sesler duyduklarını belirtti. Eşiyle beraber bebeğin bulunduğu odaya yaklaştıklarında telsizden kızlarına yönelik küfürler edildiğini duyduklarını söyleyen Gilbert, “Sanki yabancı birisi kızımın odasındaymış gibi hissettim” dedi. Odaya girdiklerinde telsizin üzerindeki kameranın kendilerine doğru döndüğünü fark ettiğini belirten Gilbert, cihazı hızla fişten sökerek elektriği kestiğini söyledi.
'Kızım duymadı'
Gilbert ailesini böyle bir durumdan koruyamadığı için çok üzgün olduğunu ancak kızının doğuştan duyma engelli olduğu için küfürlerin hiçbirini duyamadığını söyledi.
Gilbert cihazın sadece ses özelliğini kullandıklarını, kamera özelliğini ise kullanmadıklarını aktardı. Kameralı bebek telsizlerinde, cihazın bulunduğu oda internet üzerinden özel kanallar ile izlenebiliyor. Ancak bu örnek gösteriyor ki güvenliğin yeterli olmadığı durumlarda hackerlar ağlara rahatça sızabiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)