BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'ya yeni başkan Kaplan mı?----

BDDK'ya yeni başkan Kaplan mı?

BDDK'ya yeni başkan Kaplan mı?
05 Ocak 2015 - 13:02 www.finansgundem.com

Boş duran BDDK Başkanlığı ile ilgili kulislerde yeni bir isim dolaşıyor...

Hazine Müsteşarlığı gibi boş duran BDDK Başkanlığı ile ilgili yeni bir gelişme Ekonomist Dergisi’nde yer aldı. Kulis haber şöyle:

BDDK Başkanlığı üç aydan beri boş ve iki güçlü aday olmasına rağmen henüz bir atama yapılmadı. Atama yapılmamasının nedeni olarak ise hükümet adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul görmemesi gösteriliyor.

İki güçlü adaydan biri, halen kurumu 'vekil' sıfatıyla yöneten Abdülmutalip Ünal. İkincisi de halen TMSF Başkanlığı yapan Şakir Ercan Gül. Yeni yıla girerken, kurum için bir adayın adı daha güçlü bir şekilde öne çıkmaya başladı. O da halen Türk Eximbank'ın genel müdürlüğünü üstlenen Hayrettin Kaplan. Eximbank'ın büyümesinde etkin olan, sessiz ve derinden projelere imza atan bir kişiliğe sahip olan Kaplan'ın, başkanlık için en güçlü aday haline geldiği söyleniyor.

Yabancı bir bankanın 'bağımsız' yönetim kurulu üyesine göre, BDDK Başkanlığı için en uygun aday Hayrettin Kaplan. Bu üye şöyle devam ediyor: "Birincisi sektörü, ikincisi devleti yakından biliyor. Sektörde de kimsenin 'hayır' diyemeyeceği bir isim. Şu anda Hayrettin Bey'den daha uygun bir aday yok gibi görünüyor."

Sağlık nedeniyle görevinden ayrılan son başkan Mukim Öztekin'in üniversiteden arkadaşı olan Hayrettin Kaplan'ın BDDK Başkanlığı'na atamasının yapılması, Ankara'da sürpriz olmayacak gibi görünüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)