BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBanka müşterilerinin en sık yaptığı 10 hata----

Banka müşterilerinin en sık yaptığı 10 hata

Banka müşterilerinin en sık yaptığı 10 hata
28 Mayıs 2024 - 18:07 www.finansgundem.com

Bankacılık işlemleri çoğu zaman dikkatlerden kaçabilen ayrıntıları içerisinde barındırır. Banka işlemlerinde yapılabilecek birkaç küçük değişiklik maliyetlerinizin azalmasına ve daha güvende hissetmenize imkan verebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gündelik hayatın karmaşası içerisinde iş, aile ve sosyal yükümlülüklerle uğraşan birçok kişi için bankacılık genellikle ilk olarak akla gelecek cinsten bir konu başlığı olmaz. İnsanlar çoğunlukla internet üzerinden fatura ödediklerinde veya bir ATM’ye gittiklerinde bankacılık üzerine düşünür. Ancak bireysel finans alanında maliyetleri olabilecek hatalar yapmamak için bu üstünkörü bakış açısı yeterli olmayabilir.

GoBankingRates’in haberinde Additional Financial Credit Union’dan Kimberlie McGee ve Amalgamated Bank of Chicago’dan Sherry Dvorak bireysel bankacılık alanında en sık yapılan hatalara dikkat çekti:

Hesap özetlerini incelememek

McGee, bankacılıktaki en basit hatalardan birinin, kırılması gereken önemli bir alışkanlık olduğunu söyledi: banka hesap özetlerinizi kontrol etmemek.

Bankacı, “İbareleri düzenli olarak kontrol etmemek, hesaplardaki hatalara, dolandırıcılık faaliyetlerine ve gereksiz ücretlere yol açabilir. Takip etmediğiniz ibareler başka birinin şikayetiyle sonuçlanırsa dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalabileceğinizden bahsetmiyorum bile” uyarısında bulundu.

Gözden kaçan ücretler

Tüm banka hesapları ücretsiz değildir. Bazı hesaplar belirli bir tutarın altına düşerse ücret de talep edilebilir.

Mcgee konuyla ilgili açıklamasında, “Birçok müşteri bir Banka hesabı seçerken işletim ücretlerini göz önünde bulundurmayı unutur ve bu miktar zamanla artabilir” ifadelerine yer verdi.

Faiz oranlarını göz ardı etmek

McGee vadeli mevduatlara dikkat çekerek, “Bazı tüketiciler fonlarını düşük faiz oranlı hesaplarda tutuyor ve potansiyel getirileri kaçırıyor” dedi.

Yüksek getirili tasarruf hesapları, bakiyeniz yeterince yüksek olduğunda size önemli ölçüde ekstra gelir sağlayabilir ve paranızın enflasyonu geride bırakmasına yardımcı olabilir.

Başka bankaların ATM’lerini kullanmak

Bankaların sadakati ödüllendirme yollarından biri, diğer bankaların ATM'lerini kullandığınız için sizi cezalandırmaktır.

McGee, "Diğer bankaların ATM'lerini kullanmak, özellikle sık sık yapılırsa, maliyetli ücretlere yol açabilir" dedi.

Buna ek olarak, Dvorak, "ATM'leri bankalardan daha az güvenli olan yerlerde kullanmayın" tavsiyesinde bulundu. Bar, eğlence merkezleri veya marketler gibi yerlerin etrafındaki ATM’ler konusunda uyaran Dvorak bu gibi bölgelerdeki ATM’lerde hesap bilgilerinizi çalabilecek ve dolandırıcılık yapmak için kullanılabilecek yasadışı kopyalama cihazları kurulu olabileceğini sözlerine ekledi.

İnternet ve mobil bankacılıktan faydalanmamak

McGee, faturalarını hâlâ eski moda yöntemlerle ödeyenlerin yalnızca kağıt israf etmekle kalmadığını, aynı zamanda internet ve mobil bankacılık hizmetlerinin rahatlığını ve verimliliğini de kaçırdığını söyledi.

Dvorak ayrıca postayla ödenen faturalara değinerek, “Teslimattaki gecikmeler çekinizin son ödeme tarihinden sonra gelmesine ve gecikme ücretlerinin tetiklenmesine yol açabilir” uyarısında bulundu.

Bankacı ayrıca günümüzde birçok faturanın otomatik ödeme talimatına dahil edildiğine de dikkat çekti. Bu hizmetlerden faydalanarak gecikme ücretlerinden tasarruf etmek ve fatura işlemlerini daha kolay takip etmek de mümkün.

Eksi bakiyeye düşmek

Hesaplarınızdaki işlemleri takip etmediğinizde ve paranızın tamamı harcandıktan sonra banka kartlarınızı kullanmaya devam ettiğinizde kredili mevduatlar üzerinden harcama yaparsınız.

McGee “Dikkatsiz harcamalar veya hesap bakiyelerini takip etmemek, maliyetli kredili mevduat ücretlerine yol açabilir” diye uyarıyor.

Minimum bakiyeyi korumamak

Bazı bankalar aylık ortalama bakiyenizin belirli bir miktarın altına düşmesi durumunda hesabın vadeli mevduat getirisini avantajlarından faydalanmanızı engelleyebiliyor. ABD’de ise bazı banka hesapları ortalama bakiyenin belirli minimum miktar altına düştüğünde ücret talep edebiliyor.

Dvorak konuyla ilgili açıklamasında, “Hesabınızda minimum bakiye gereksinimi olup olmadığını bildiğinizden emin olun ve ücret ödememek için yeterince büyük miktarda bakiye bulundurun” diyor.

İşlem limitlerini yok saymak

Dvorak bazı hesap türlerinde, genellikle de tasarruf hesaplarında, her ay belirli bir işlem sayısının aşılması halinde ücret talep edilebildiğine dikkat çekti. Bankacı, “Hesabınızda bu türden sınırlamalardan biri varsa daha büyük meblağda ancak daha az sıklıkta para çekebilmek ve ücret ödemekten kaçınmak için önceden planlama yapın” dedi.

Birincil hesabınızı güvende tutmamak

İnternet alışverişleri veya seyahat masrafları gibi işlemler bankacılar tarafında yüksek riskli olarak görülüyor. Dvorak bu gibi işlemler için ayrı bir mevduat hesabı edinmeyi tavsiye ediyor. Banka kartınızın güvenliği ihlal edilirse bu sayede kartı hızlı bir şekilde iptal edebilirsiniz ve normal günlük alışverişlerinizi birincil hesaplarınızdan yapmaya devam edebilirsiniz.

Bankacılık alışkanlıklarınızda birkaç küçük değişiklik finansal güvenliğe ve daha fazla tasarruf etmenize imkan sağlayabilir.

Mevduat faizinde son durum: İşte en fazla getiri sağlayan bankalar!

 

Duymak istemeyeceğiniz 5 finansal tavsiye

 

Uygulayanı servet sahibi yapan 5 iyi alışkanlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)