BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK, mevduat zaman aşımı süresini uzattı----

BDDK, mevduat zaman aşımı süresini uzattı

BDDK, mevduat zaman aşımı süresini uzattı
28 Nisan 2023 - 06:24 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), asrın felaketi olarak adlandıran Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşları korumak amacıyla zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 2022 yılı itibariyle zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacağı bulunan hak sahipleri veya mirasçıların hak mahrumiyeti yaşamamaları amacıyla zaman  aşımı süresinin uzatılmasına ilişkin aldığı kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Mevduat ve Katılım Fonu Yönetmeliği kapsamında, zaman aşımı süresi, 15 Haziran tarihinde dolan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar için başvuru süresi 15 Eylül tarihe kadar uzatıldı.

Hak sahipleri ve mirasçılar tarafından aranmayan 2022 yılına ilişkin tutarlar, faiz ve kar payları ile birlikte 30 Eylül tarihine kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Merkez Bankası'ndaki veya Fon Kurulu tarafından belirlenecek bankalar nezdindeki hesaplara devredilebilecek.

Bankacılık sektörünün mevduatı geriledi

 

Kur korumalı mevduatta rekor sürüyor

 

Döviz mevduatları 258 milyon dolar arttı

 

Kredili mevduat hesabına yoğun ilgi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)