BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK Başkanı’ndan sakin olun mesajı----

BDDK Başkanı’ndan sakin olun mesajı

BDDK Başkanı’ndan sakin olun mesajı
11 Mayıs 2013 - 03:40 www.finansgundem.com

Ücret ve komisyonlara ilişkin sert açıklamalarının ardından harekete geçen bankalar, yeni bir kampanya ile kendilerini daha iyi anlatmaya hazırlanıyor

Bir süredir kamuoyunda özellikle kredi kartı aidatı ve hizmetlerden alınan komisyon ve ücretlere yönelik tüketici şikayetleriyle gündeme gelen bankalar, Çağlayan’ın açıklamalarının ardından önceki gün bir araya geldi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) öncülüğünde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’i ağırlayan bankacılar, 2 saati aşkın toplantıda, tüketicilere yönelik algı yönetimi yapılması amacıyla bir çalışma grubu kurma kararı aldı.
KAMU ZİYARETLERİ
Hürriyet'in haberine göre bu çalışma grubunun geliştireceği eylem planına göre, bankaların verdiği hizmet ve ürünün ne olduğu, bunun nasıl bir maliyetinin bulunduğu ve bunun nasıl fiyatlandığı anlatılacak. Geniş kitlelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra, bankacıların kamu yöneticileri, hükümet temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edebileceği belirtildi. Amaç, sektörün öneminin ve ülke ekonomisindeki rolünün daha iyi anlatılması.
PROFESYONEL DANIŞMAN
TBB’nin yönetiminde yer alan 16 bankanın genel müdürünün tam kadro katıldığı öğlen yemekli toplantıda, bankacıların BDDK Başkan Öztekin’e kamuoyunda yaşanan son tartışmanın sektöre verdiği zararı ve oluşabilecek riskleri anlattıkları öğrenildi. Bankacılar, son dönemde iyice belirginleşen tepki ortamının aşılması konusunda dışarıdan danışmanlık alma yönünde de bir karara vardı. Buna göre, iletişim konusunda uzman kuruluş ve kişilerin yanı sıra, finansal sektörde algı yönetimi konusunda deneyimli ulusal ve uluslararası kuruluşlardan - profesyonel yardım alınması planlanıyor.
YURTDIŞI ÖRNEKLER
TBB öncülüğünde gerçekleştirilecek kampanyanın iki ayağı olacağı belirtildi. Bunlardan birinin iletişim kampanyası olarak şekilleneceği, diğerinin ise, bir dizi eylemi içereceği kaydedildi. Ancak bankaların kendilerini daha iyi anlatmak üzere nasıl ve ne tür eylemlerde bulunabileceği konusunda henüz bir fikrin netleşmediği ifade edildi. Toplantıda, Türkiye’deki sürece benzer bir süreci yaşamış başka ülkelerin olup olmadığı, bu sorunun o ülkelerde nasıl aşıldığı konusunda da bir araştırma-inceleme çalışması yapılması kararı benimsendi.
BDDK Başkanı’ndan ‘sakin olun’ mesajı
BDDK Başkanı Mukim Öztekin’in bankacıların kendilerine yönelik sert eleştrilerden bunaldıklarını dile getirmeleri üzerine, ‘sakin olun’ çağrısında bulunduğu öğrenildi. Öztekin’in bankacılara, bu tür tepkiler her zaman olduğunu hatırlatarak, “Hepimiz bu konumlarda bulunduğumuz sürece, bunlara alışmamız, bunları sukünetle izlememiz gerekiyor” dediği belirtildi. Öztekin’in yöneltilen eleştireleri sektör olarak dinleyip, ne yapılabileceğine sakin bir şekilde karar verilmesini önerdiği kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)