BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBayramı Araplarla aynı gün kutlayacağız!----

Bayramı Araplarla aynı gün kutlayacağız!

Bayramı Araplarla aynı gün kutlayacağız!
07 Ekim 2013 - 11:41 www.finansgundem.com

S. Arabistan Yüksek Mahkemesi Kurban Bayramı'nın 15 Ekim'de Türkiye ile aynı gün kutlanacağını duyurdu

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, güvenilir kişiler tarafından hilalin görüldüğünü belirterek Zilhicce ayının başladığını ve Kurban Bayramı'nın 15 Ekim'de kutlanacağını duyurdu. Riyad'da mahkeme binasında bir araya gelen mahkeme üyeleri, Türkiye ile aynı hac takvimini onayladı. Bu açıklamaya göre, Suudi Arabistan'daki hacılar ile Türkiye aynı gün bayram yapacak. Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre, hacılar 14 Ekim'de Arafat vakfesinde bulunacak. Ardından şeytan taşlama ve kurban kesme işlemleri için Müzdelife ve Mina'ya geçilecek. Geçen yıl Suudi Arabistan, bayramın 26 Ekim'de olduğuna karar vermiş, Türkiye'de ise bayram 25 Ekim'de kutlanmıştı. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Mekke'de bulunan yaklaşık 90 bin Türk hacı da Araplara uyarak, bayrama Türkiye'deki akrabalarından bir gün geç girmişti. Suudi Arabistan Pasahort Genel Müdürlüğü ise önceki gün itibariyle hac görevini yerine getirmek için ülkeye gelenlerin sayısının 1 milyon 100 bin 545 kişiye ulaştığını açıkladı.
Teknolojik hacı adayları
Hac vazifesi için Kâbe'ye gelen hacı adayları, vakitlerinin çoğunu Kuran-ı Kerim okuyarak geçiriyor. Kâbe'nin her noktasında Kuranı Kerim rafları bulunuyor. Bazı Müslümanlar ise tekonolojinin son imkânlarından yararlanarak tablet bilgisayarlarından ve akıllı telefonlarından Kuran-ı Kerim okuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)