BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriBaşı ücretlerle dertte----

Başı ücretlerle dertte

Başı ücretlerle dertte
10 Ağustos 2013 - 01:24 www.finansgundem.com

McDonald's işletmecilerinin başı franchise bedelleriyle dertte..

Kendi geliştirdiği restoranların işletmeciliğiyle ilgili lisans veren hamburger zinciri McDonald's işletmecilerinin başı ücretlerle dertte..
Yüzde 90'ının franchise sistemiyle işletildiği McDonald's restaurantları sahipleri kar edememekten şikayetçi.
Bloomberg'in haberinde, işletmeciler, şirketin kira, tadilat ve eğitim için talep edilen ücretlerin getirdiği ağır yükün altından kalkamıyorlar.
Bir franchise işletmecisi Bloomberg'den Leslie Patton'a yaptığı açıklamada, sanıldığı kadar karlı bir iş olmadığını kaydederek franchiseların sürekli bir araya gelerek maliyetlerin nasıl aşağı çekileceği hususunda toplantı düzenlediklerini belirtti.
Yüksek maliyetlerin daha az restaurant açılmasına ve daha az yenilik yapılmasına neden olduğunun kaydedildiği haberde, bu durumun satışları da olumsuz yönde etkilediği ifade edildi.
Satışlarının yüzde 12'sinin kiraya gittiğini kaydeden işletmeciler, şirketten bu oranının yüzde 8,5'a çekilmesini talep ediyorlar.
McDonald's'dan Bloomberg'e yapılan açıklamada, yatırımların eğitim ile teknolojiyi de kapsadığı ve müşterilerine en iyi hizmeti verme çabalarında olduğu kaydedildi.
Ortalama ABD vatandaşının francise alması imkansız gibi görünüyor. McDonald's bedel olarak 750.000 dolar talep ederken, Taco Bell 1 milyon dolar,Burger King ise 1,5 milyon dolar talep ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin10 Ağustos 2013 19:16

    Sizde garip kaldiysaniz vay milletin haline ne zaman mc donalds onunden gecsem kuyruk var kor bile bunu gorur.