BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşçı'ya inanan yok!----

Başçı'ya inanan yok!

Başçı'ya inanan yok!
28 Ağustos 2013 - 07:07 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın dün yaptığı açıklamalar ekonomi çevreleri tarafından gerçekçi görünmedi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugüne kadar hiçbir Merkez Bankası başkanının kullanmaya cesaret edemediği ifadelerle Türk Lirası’na sahip çıktı. Başçı “Dövizin belini kıracağız” derken bunu faiz silahını çekmeden yapacaklarını da iddia etti. Dün doların 2.04’ü gördüğü saatlerde Başçı yılsonu için fiyat da verdi: 1.92.
PEK İNANAN ÇIKMADI
- Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı: “Açıklamaların döviz ayağı sert ama yapılacak hareketler konusunda detay yok. İzleyip göreceğiz.”
- Erste Securities Başekonomisti Nilüfer Sezgin: “Bu kadar net açıklamalar yapıyor olması ve faiz yerine döviz satım ihaleleri piyasaları oldukça şaşırttı. Döviz rezervlerine başvurması da rahatlatıcı değil.”
- Express Yatırım Ekonomisti Özlem Derici: “Bizler ve diğer piyasa oyuncuları biraz daha hazırlıklı bir açıklama bekliyordu. Tüm araçlarıyla önümüzdeki dönemde daha yüksek bir volatiliteye hazırlıklı bir sunum bekleniyordu. Döviz rezervlerini devreye sokacağını açıklaması negatif algılandı.”
- Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay: “Açıklamalar oldukça iddialıydı. Elimizde net olan şey şu, faizler hiçbir zaman artmayacak. ‘Faiz artırmadan, döviz rezervini azaltmadan dövizin belini kıracağız’ dedi ama bunun nasıl yapılacağına yönelik bir açıklama yok. Şu aşamada Başçı’nın açıklamaları tatmin edici olmadı.”
- Halk Yatırım Analisti Işık Ökte: “MB Başkanı Başçı’nın kafasında sürpriz bir enstrüman/enstrümanlar var; ama söylememeyi seçiyor. Haklı olarak sürpriz etkisinin oluşmasını istiyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)