BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBaşçı'dan kritik enflasyon açıklaması----

Başçı'dan kritik enflasyon açıklaması

Başçı'dan kritik enflasyon açıklaması
09 Nisan 2015 - 14:40 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin sunum yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonun düşüş sürecinde olduğunu belirtti.

83. TCMB Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başçı, enflasyonun düşük olmasının büyüme üzerinde olumlu etki yaptığını ifade etti. Enflasyonla mücadelede para politikasının dışında tedbirlerin de gerekli olduğunu kaydeden Başçı, küresel oynaklığın enflasyon görünümünü bozduğunu ve sıkı para politikasının izlendiği söyledi.

Gıda ve dış enflasyon arasındaki farkın çok belirgin olduğunu söyleyen Başçı "Gıda komistesini önemli bir adım olarak görüyoruz. Komite'den umutluyum. Olumlu sonuçlar alınabilir" diye konuştu.

Kuraklığın geçtiğini ve manşet enflasyonun düşebileceğini ifade eden MB Başkanı Başçı, gayri safi yurtiçi hasılanın ılımlı büyüdüğünü ve iç talebin sınırlı katkı verdiğini belirtti. Başçı "Çin ve Hindistan hariç gelişen ülke büyüme oranları yüzde 2'ye düştü" dedi.

Cari açıktaki iyileşmenin Mart'ta ara vereceğini sonrasında süreceğini kaydeden Başçı, gelecek hafta ABD'de küresel büyümedeki yavaşlamayı tartışacaklarını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)