BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan Putin'e şok teklif----

Başbakan'dan Putin'e şok teklif

Başbakan'dan Putin'e şok teklif
26 Ocak 2013 - 13:11 www.finansgundem.com

Türkiye “Şangay Beşlisi”ne mi girecek, Avrupa Birliğine mi? Başbakan Erdoğan, Rus lidere ne dedi?



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şangay Beşlisi" için Putin'e yaptığı teklif hakkında açıklamalarda bulunarak AB'yi eleştirdi. Başbakan Erdoğan, 24 TV’de "Türkiye AB sürecini unuttu mu?" şeklinde soruya şu yanıtı verdi:
"Çok açık ve samimi söyleyeyim, bizim aslında AB sürecini unutmak, kaybetmek diye bir şey söz konusu değil. AB bizi unutmak istiyor ama çekiniyor unutamıyor. Halbuki bir açıklasa biz rahatlayacağız. Oyalayacağına bizi, açıklasın biz de işimize bakalım. Oturup konuşuyorsunuz bize kalkıp da hakikaten ikna edeci bir şey söyleyemiyorlar. Şimdi tabii bu böyle olumsuz bir şekilde gidince siz de ister istemez 75 milyonun bir başbakanı olarak başka arayışlar içeresine de giriyorsunuz. Onun için geçenlerde sayın Putin'e onu söyledim, 'Bizi Şangay Beşlisi içine alın' dedim. Alın bizi Şangay Beşlisi içine biz de AB'ye 'Allahaısmarladık' diyelim, ayrılalım oradan. Bu kadar oyalamanın ne anlamı var?"
Başbakan Erdoğan, "İkisi birbirine alternatif mi?" sorusuna cevap verirken "Şangay Beşlisi daha iyi, çok daha güçlü" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)