BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Başbakan ağır konuştu, ağladım"----

"Başbakan ağır konuştu, ağladım"

Başbakan ağır konuştu, ağladım
13 Ağustos 2013 - 10:20 www.finansgundem.com

T24 yazarı Doğan Akın, Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören hakkında çok tartışılacak bir iddia ortaya attı...

Gazeteci Doğan Akın'ın haber portalı T24'teki yazısı, Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Milliyet ve Vatan gazetelerinde son dönemde hızlanan işten çıkarmaların perde arkasına yönelik önemli iddialar içeriyor. İşte Akın'ın, önce Hasan Cemal, ardından Can Dündar, son olarak da Derya Sazak'ın Milliyet'ten kovulması/ayrılması ile sonuçlanan sürece ilişkin çarpıcı tespitleri...
Filmi biraz geri saracağım. Milliyet'in 28 Şubat'ta yayımladığı “İmralı tutanakları” haberine gelen tepkiler üzerine Hasan Cemal gazetenin manşetini savundu ve 2 Mart'taki yazısında “herkes kendi işini yapsın” mesajını içeren yazıyı yazdı. İşte bu yazının ardından, Erdoğan Demirören, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve bu görüşmenin ardından “hayatında hiç kimsenin kendisine bu kadar ağır laf etmediğini, telefonu kapattıktan sonra ağladığını” çevresindeki bazı isimlerle ve o sırada Genel Yayın Yönetmeni olan Derya Sazak ile paylaştı.
AKİF BEKİ'Yİ KABUL ETMEDİ AMA...
Başbakan gerçekten Demirören'i aradı mı, aradıysa “Hasan Cemal'i at” dedi mi bilmiyorum. Ancak Demirören'in meseleyi böyle koyarak Sazak'tan “Hasan Cemal ve Can Dündar'ın işine son vermesini istediğini” biliyorum. Bu noktada Başbakan'ın, Milliyet ve Vatan gazetelerini satın aldıktan sonra Erdoğan Demirören'in kendisini aradığını ve medya grubunun başına kimi getireceğini sorduğunu, kendisinin de Akif Beki'yi tavsiye ettiğini gazetecilere açıkladığını hatırlatayım.
Sazak'ın, Demirören'in Hasan Cemal'in işine son verilmesi talebini hemen kabul etmediğini, gazetenin en etkili yazarını bir süre korumaya çalıştığını biliyoruz. Ancak bu duruma rağmen, Sazak'ın, Hasan Cemal'in gazetedeki 15 yıllık köşesi kapatıldıktan sonra 25 Mart'ta yayımlanan editoryal yazısında, patrondan kaynaklı bir sorun olmadığını iddia edebildiğini de biliyoruz. Gerçekten de Sazak, “Masum değiliz hiçbirimiz” ifadesini de kullandığı o yazıda şunları diyebildi:
“Hasan Cemal, salı günü yazılarına başlayacaktı. Başbakan’a yanıt ve ‘medyadaki sermaye yapısını’ sorgulama konusundaki ısrarı nedeniyle, yayımlamadım. Erdoğan’a yanıtını zaten 2 Mart’ta vermiştik. Erdoğan Demirören’le ilgili tercihimizi ise aylar öncesinde topluca yapmıştık. Kürt meselesinin çözüm süreciyle medyada yüzyıllık kavram olan ‘sermaye yapısı’ tartışmasının herhalde zamanı değildi! Yazıyı basmadığımdan sayın Demirören’in sonradan haberi oldu!..”
Sazak'a göre “Hasan Cemal, o yazıda ısrarın gazeteyle ‘vedalaşmak’ olacağını biliyordu. Çünkü gazetecilikte mesleki etik kadar, gazeteci-yayıncı ilişkilerini tanımlayan ‘iş etiği’ de geçerliydi.”
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malkocoğlu13 Ağustos 2013 22:02

    Asker ihtilal yapar yukarıdaki tavırları basına koyarsa hiçbirinizin sesi çıkmaz"helal olsun denir".Ülkenin tüm istihbarat verileri elinde olan başbakan acaba ne gibi ilişkileri biliyorda böyle bir eylemi yapıyor?Ülke yararına olabilecek eylemleri askerin ihtilal havasında yapabiliyorsa niye "helal olsun"demeyi düşünmüyorsunuz? Bir de bu pencereden bakın bakalım. Olamaz mı? Bu yazarlar isterlerse iktidar değiştirebiliyorlardı gazete patronları ile.Hatırlayın Tansuyu Geliyor Atatürkün sarışın güzel kızı geliyor diye bize kakalayan sonra Tansuyu sömürüp kenara atıp Mesutu iktidara getiren hangi Aydın dı? Tansu otobüslerin üstüne çıkıp "Kartelci Medya" diye bağırmadı mı işine gelmeyince?

  • Böyle bir başbakan13 Ağustos 2013 11:18

    Koskoca ülkenin başbakanının uğraştığı işlere bakar mısınız? Gazete patronunu arayıp gazetecileri işden attırıyor. Gör başbakan, bu ülkede Demokrasi, Özgürlük, İnsan Hakların neden olmadığını kendin gör...Cumhuriyet tarihinde bu işlerle uğraşan tek başbakan sensin. Biliyor muydun?

  • İdddia13 Ağustos 2013 11:17

    İdddiayı gerçek kabul etmek ne kadar doğru. Burada söz konusu yazarlar hala yazarlık yapıyor mu? Yapılan yorumlar mantıkla tutarlı olmalı

  • % 50 Oy Verenler13 Ağustos 2013 11:10

    Bu başbakana oy veren % 50 görsün. Kendine biat etmeyenlerden, muhalif olanlardan nasıl intikam alıyor...Kafanızı kumdan çıkarın oy veren % 50, gerçekleri görün. İnsanları nasıl ekmeklerinden ediyorlar,anlayın artık.

  • Biat etmeyen işsiz kalır13 Ağustos 2013 11:05

    Sana oy veren % 50 nasıl bir insan olduğunu iyice görsün, anlasın. Sana biat eden, yandaş olan, yalakalık yapan yaşar. Sana muhalefet eden, sana biat etmeyende işsiz kalır, ekmeksiz kalır, süründürülür. Yazıklar olsun bu zihniyete...Gezi Direnişi Halkın bu zihniyetleri Devlet yönetiminden silmesi için var...

  • tokmak13 Ağustos 2013 11:03

    işte başbakanın gerçek yüzü.işine gelmeyen yazı yazan gazeteciyi patronuna kovdurt kovmadımı gönder vergi memurlarını patronu bitirt.bu davranış sadece diktatörlerde olur.