BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoring'Başarımızı artırarak devam ettireceğiz'----

'Başarımızı artırarak devam ettireceğiz'

'Başarımızı artırarak devam ettireceğiz'
30 Mart 2012 - 15:45 www.finansgundem.com

Özger, "2011 yılında yakalamış olduğumuz başarıyı, 2012 yılına artırarak devam ettirmek istiyoruz" dedi

Vakıf Finansal Kiralama AŞ Genel Müdürü Osman Zeki Özger, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating'in Vakıf Finansal Kiralama AŞ'yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirmesine ilişkin, ''2011 yılında yakalamış olduğumuz başarıyı, 2012 yılına artırarak devam ettirmek istiyoruz'' dedi.
Özger, konuya ilişkin görüşlerini AA muhabiri ile paylaştı. Finansal kiralama sektörünün işlem hacminin 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 54 oranında artış göstererek 4,9 milyar dolara çıktığını belirten Özger, sözleşme adedi olarak da aynı dönemde bir önceki yıla göre yüzde 44 oranında artış gerçekleştiğini, 14 bin 648 adet sözleşme imzalandığını söyledi.
Özger, ''Bu veriler dikkate alındığında, bankalar ile birlikte mali sektörün önemli bir parçası olan leasing şirketleri de yatırımcıların güç kaynağı olmuş, üretimin artmasına katkı sağlayarak ülkemiz ekonomisinin büyümesinde destek unsuru olmuşlardır'' dedi.
Aynı yılda, Vakıf Leasing'in işlem hacmi bazında sektörün üzerinde bir büyüme oranı olan yüzde 67 oranında arttığına değinen Özger, ''Sektörümüzün özkaynakları yüzde 9 oranında artarken şirketimizin özkaynakları yüzde 18 oranında büyümüş ve 100 milyon liraya ulaşmıştır. Yine aynı dönemde finansal kiralama alacakları sektörümüzde yüzde 41 oranında artarken, şirketimiz finansal kiralama alacakları ise yüzde 93 oranında artış ile 507 milyon liraya, aktif toplamı da yüzde 4,37 oranındaki artışla 601 milyon liraya ulaşmıştır'' şeklinde konuştu.
Sektörü ilgilendiren ve 27 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile gerek teşvikli işlemlerde, gerekse belli başlı makina/techizat gruplarında KDV oranının yüzde 1'e indirildiğini anımsatarak, ''Bu hukuki düzenleme ile şüphesiz önümüzdeki yıllarda da sektörümüzün, özellikle kaynaklara erişimi sınırlı olan küçük ve orta ölçekteki işletmelerin büyümesine, dolayısıyla istihdamın artmasına katkı sağlayacağı görülmüştür. Gündemde olan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın yasalaşması halinde ise bu süreç hızlanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
Vakıf Finansal Kiralama'nın 2011 yılında gösterdiği performansın da sonucu olarak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Vakıf Finansal Kiralama AŞ'yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek uzun vadeli notunu ''A (Trk)'', görünümü ise ''Pozitif'' olarak belirlediğini söyleyen Özger, ''2011 yılında yakalamış olduğumuz başarıyı, 2012 yılına artırarak devam ettirmek, kuruluşumuzdan bu yana ödün vermediğimiz müşteri odaklı, kaliteli, çağdaş hizmet anlayışımızla sektörün öncü şirketleri arasındaki yerimizi sağlamlaştırmak, hissedarlarımıza ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katma değer yaratmak istiyoruz'' dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)