BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarzani'nin referandum çıkışına Türkiye'den yanıt----

Barzani'nin referandum çıkışına Türkiye'den yanıt

Barzani'nin referandum çıkışına Türkiye'den yanıt
31 Mart 2017 - 16:17 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamalarıyla ilgili, "Biz bu konuyu daha önce Kürt Bölgesel Yönetimiyle konuştuk. Biz bunun yanlış adım olacağını düşünüyoruz. Güvenlik risklerinin hat safhada olduğu bir döneme bunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Ayrıca Irak’ın parçalanması adımı başka bölgelere de yayılır, bunun bedelini de herkes öder" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan satır başları şöyle...

İSRAİL'İN EZAN YASAĞI

Bunun kayda geçmesini önemli buluyorum. İsrail’de yaşanan bir takım gelişmeler. Daha önce birkaç kez ifade etmiştim, maalesef bu sürecin hoparlörle ezanın yasaklanma sürecinin devam ettiğini görüyoruz. İkinci aşamaya geçildiğine dair haberler ulaştı bize. Biz diplomatik kanallardan ifade etik ama ben bir kez daha kayda geçirmek istiyorum. Böyle bir uygulama yapılması halinde bu ezanın yasaklanması anlamına gelecektir ki, bu kabul edilebilir değildir. Umarız İsrail bu hatasından en kısa sürede vazgeçer. Ezan-ı Muhammedi dünyanın hiçbir yerinde kimseyi rahatsız etmez. Umarız bu hatalarından en kısa sürede dönerler.

Barzaninin referandum çıkışına Türkiyeden yanıt

FIRAT KALKANI HAREKATI

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde nasıl bir planlama olacak? Etkili mücadelenin devam edeceğini söylediniz. Türk silahlı kuvvetleri çekilecek mi?

Başından beri Fırat Kalkanı Harekatı’nın gerekçesi de buradaki terör sorununun çözülmesiydi. Biz bu nedenle harekatı başlattık. Bu güvenlik konusu bizim için de Suriyeliler için de devam etmektedir. Bundan sonra uygulanacak yeni bir harekat veya benzeri bir adım, tabi ki planlanır. Bununla ilgili açıklamayı TSK yapar. Zaten sahada şu anda mücadele ve çalışma devam ediyor. Yeniden inşa etme ve güvenlikle ilgili tedbirlerin devam ettirilmesi anlamında.

Konuyla ilgili askeri operasyonlar netleştiğinde gerekli makamlar tarafından açıklama yapılır.

BARZANİ'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ÇIKIŞI

Barzani bağımsızlığı referanduma götüreceğini açıkladı. Referandumdan o yönde bir karar çıkarsa Türkiye’nin cevabı ne olur?

Biz bu konuyu daha önce Kürt Bölgesel Yönetimiyle konuştuk. Biz bunun yanlış adım olacağını düşünüyoruz. Hem DEAŞ ile mücadele hem PKK ile mücadele bağlamında, güvenlik risklerinin hat safhada olduğu bir döneme bunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Ayrıca Irak’ın parçalanması adımı başka bölgelere de yayılır, bunun bedelini de herkes öder. Aynı şekilde Dışişleri Bakanlığımız da açıklama yaptı. Kerkük’te bir bayrak çekilme meselesi oldu, bunun da yanlış olduğunu ifade ediyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)