BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBartın'daki maden faciası: Delilleri 15 torba ile adliyede----

Bartın'daki maden faciası: Delilleri 15 torba ile adliyede

Bartın'daki maden faciası: Delilleri 15 torba ile adliyede
20 Ekim 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Sürece etki edecek nitelikteki deliller, adliyeye ulaştı


Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 savcının görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde, maden ocağı sahasındaki çalışma ve incelemeler devam ediyor.

Bölgede maden, elektrik, jeoloji, jeofizik, makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürütüyor.

Soruşturmaya etki edecek nitelikte delillere ulaşılması amacıyla maden işletmesinde polis tarafından el konulan madenci baret feneri, çeşitli cihaz ve belgeler, ekiplerce 15 delil torbasıyla Amasra Adliyesi'ne getirildi.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmişti.

Patlamanın meydana geldiği maden kapatılırken Meclis'teki tüm siyasi partiler faciaya ilişkin bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etmiş ve kabul edilen talep doğrultusunda da 3 ay sürmesi beklenen çalışma başlamıştı.

Bu kapsamda Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in ifade ettiği 'kara kutu' da mercek altına alınmıştı. Bu gaz ölçüm kayıtlarının, varsa telsiz kayıtları, telefon konuşmaları ve madenci takip sisteminin verilerinin tek tek inceleneceği anlamına geliyor.

Bartın'daki maden kazası için komisyon kuruldu

 

Madencilere yönelik kanun teklifi Meclis'e gönderilecek

 

Bartın'daki maden sahasında bilirkişi incelemesi başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)