BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBartın'da 1 belde ile 4 köyde şap karantinası----

Bartın'da 1 belde ile 4 köyde şap karantinası

Bartın'da 1 belde ile 4 köyde şap karantinası
15 Haziran 2023 - 13:19 www.finansgundem.com

Bartın Ulus'ta görülen şap hastalığı nedeniyle Abdipaşa beldesi ile 4 köye geçici olarak hayvan girişi ve çıkışının kısıtlandığı bildirildi.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Buğurlar köyündeki bir hayvanda şap hastalığına rastlanılması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgede karantina uygulaması başlattı.

Bölgede gerekli çalışmaları yapıp tedbir alan ekipler, Kayabaşı, Karakışla, Bahçeci, Kalecik köyleri ile Abdipaşa beldesine geçici olarak hayvan giriş ve çıkışını yasakladı.

Bölgenin önemli hayvan pazarlarından Abdipaşa Hayvanpazarı da bu kapsamda geçici olarak kapatıldı.

Öte yandan Sarnıç, Kıyıklar, Çubuklu, Çavuş, İnceçam, Ballıcak, Küllü, Aşağıemirce, Dorucaşahince, Dodurga, Eldeş, Eseler, Hisar Zafer, Üçsaray ve Öncüler köylerinde de tedbir amaçlı gözetim bölgesi oluşturuldu.

Buğurlar köyü sakinlerinden Ramazan Kurt, Kurban Bayramı dolayısıyla köylülerin satın aldığı hayvanda şap hastalığına rastlandığını söyledi.

Büyükbaş hayvanlarını tedbiren bahçede tuttuğunu söyleyen Kurt, "10 büyükbaş hayvanım var. Şap görülen köy merkeziyle aramızda mesafe var ama yine de tedbirli olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivas'ta şap karantinası: Kurban pazarı açılmayacak

 

Bursa’da şap karantinası

 

Yozgat'ta şap alarmı: Hayvan pazarları kapatıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)