BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays'tan Çin'e dair faiz tahmini----

Barclays'tan Çin'e dair faiz tahmini

Barclays'tan Çin'e dair faiz tahmini
14 Haziran 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Barclays, Çin'in 2024'ün başlarına kadar her çeyrekte faiz indirimi yapmasını bekliyor

Barclays'in yeni tahminlerine göre, Çin Merkez Bankası (PBOC) muhtemelen faiz oranlarında ve zorunlu karşılık oranında birkaç indirim yaparak parasal genişlemeyi önümüzdeki yıl hızlandıracak.

Banka ekonomistleri, PBOC'nın 2023'ün üçüncü çeyreğinden 2024'ün ilk çeyreğine kadar her çeyrekte politika faizlerinde 10 baz puanlık indirim bekliyor.

Barclays, Çin Merkez Bankası'nın kredi genişlemesini desteklemek için bu yılın üçüncü çeyreğinde ve gelecek yılın ilk üç ayında bankalar için zorunlu karşılık oranını (ZKO) 25'er baz puan düşürmesini bekliyor. ZKO kesintilerinin zamanlamasına ilişkin tahminler, ağustos ayından itibaren daha fazla orta vadeli borç verme tesisi kredilerinin vadesinin dolacağı ve Çin Yeni Yılı tatili sırasında likiditenin daralma eğiliminde olduğu gerçeğine dayanıyor.

Yeni tahminler, PBOC'nin salı günü kısa vadeli faiz oranlarını 10 baz puan düşürmesinin ardından geldi. Barclays daha önce bu hafta politika faizlerinde 10 baz puanlık indirim öngörmüştü.

PBOC eski danışmanı: Çin'in faizi 50 puan indirmek için zamanı var

 

Çin'de Faiz oranları değişmedi

 

Çin'de faiz artırımı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)